Municipalitatea îl refuză pe omul de afaceri turc Sabit Daniș: nu poate construi o clinică pe I.C.Brătianu

0
1201

Afaceristul Sabit Daniș, președinte unui club de fotbal din Turcia, dorește să construiască, prin societatea Oflaz Construct SRL, o clinică medicală în municipiul Constanța, însă, municipalitatea i-a transmis că acest proiect nu se încadrează în prevederile Planului Urbanistic Zonal, în ceea ce privește funcțiunile admise și suprafața terenului.


Astfel, prin Certificatul de Urbanism cu numărul 1984 emis de către Primăria municipiului Constanța din data de 31.08.2022, este specificat faptul că acest act „Nu poate fi utilizat pentru construire clinică P+4E Întrucât nu se încadrează prevederile PUZ aprobat prin HCL nr.190/01.04.2008 în ceea ce privește funcțiunile admise și suprafața terenului. Documentul este valabil un an. Amplasamentul este situat pe bulevardul I.C. Brătianu, între blocul FA18 și Policlinica 2 și Lot 2/2, municipiul Constanța.

Însă, precizăm faptul că, acesta nu se află la prima investiție în municipiul Constanța. În anul 2017, Sabit Daniș a înaintat către municipalitate un document ce viza elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal pentru terenul delimitat de bulevardul Aurel Vlaicu la nord-est, de prelungirea Caraiman la nord-vest, străzile Ioan Ursu și intrarea Câmpinei la sud-vest și de aleea carosabilă BLOC B5, LA SUD-EST, necesar construirii unui imobil de trei etaje pe bulevardul Aurel Vlaicu.

Obiectivul pentru care s-a elaborat acest studiu de oportunitate este amplasat în municipiul Constanța, bulevardul Aurel Vlaicu nr. 41C. Amplasamentul se încadrează în zona ZRL 4, iar zona de studiu este cuprinsă între străzile ce delimitează acest ansamblu de locuințe colective, respectiv B-dul A. Vlaicu, Prelungirea Caraiman, Str. Ioan Ursu, Intrarea Câmpinei si alee carosabila bloc B5. Odată cu realizarea imobilului situat pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 41B, respectiv imobil în regim de înălțime de P+3E, Locuință cu spatii comerciale la parter- investitorii au identificat oportunitatea valorificării potențialului urbanistic al terenului, în scopul realizării unei construcții cu regim de înălțime, de aliniere si cu destinație similare.

Societatea Oflaz Construct SRL a fost înființată la data de 3 septembrie 2009, având sediul pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, numărul 165A, municipiul Constanța. Unic administrator și asociat este Sabit Daniș. Cifra de afaceri raportată este de 692.904 de lei, datorii de 560.298 de lei și un angajat.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.