Majoritatea unităților sanitare din Constanța nu au autorizație de securitate la incendiu

0
1125

În acest an, cadrele Inspecției de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgenţă „Dobrogea“ al județului Constanța au efectuat 21 de controale la unitățile spitalicești din județ, precum și exerciții de evacuare. În urma controalelor au fost aplicate 277 de sancțiuni, 259 de avertismente și 18 amenzi, în valoare totală de 91.000 de lei.

Conform I.S.U. Dobrogea, în județul Constanța funcționează 18 unități sanitare cu spitalizare continuă, din care zece nu au autorizație de securitate la incendiu, șapte sunt autorizate și una nu necesită.

Autorizația de securitate la incendiu este actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări. Autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate lao incendiu.

Avizul de securitate la incendiu este actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentațiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări.

Categoriile de construcții care se supun avizarii/autorizării privind securitatea la incendiu se regăsesc în H.G. nr. 571/2016.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.