A fost finalizată cercetarea la fața locului, în Spitalul Județean Piatra Neamț

0
249

În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, au fost efectuate, în continuare, activități de urmărire penală.

În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția, fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului.

A fost finalizată cercetarea la fața locului, cu sprijinul experților în construcții și a celor din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Institutului Național de Expertize Criminalistice, Institutului Național de Criminalistică din cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani, Inspectoratului General al Poliției Române – Direcția Investigații Criminale și ai Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

Procurorii P.Î.C.C.J. au dispus și expertize ADN, pentru stabilirea identității a cinci dintre persoanele decedate, și au efectuat audieri de martori.

De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor.

„Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare. Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.