Marcel Vela, despre Ordonanța Militară nr. 10. Se prelungește suspendarea zborurilor

0
749
Marcle Vela, sursa: captura TVR

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a anunțat, luni, o nouă ordonanță militară. Sunt noi intervale orare pentru persoanele trecute de 65 de ani. În plus, mai multe zboruri rămân în continuare suspendate.

Iată principalele declarații ale ministrului:

MAI vă este partener, luptă alături și pentru dumneavoastră împotriva Covid-19. Obligațiile respectate acum conduc către o singură concluzie: normalitatea.

O veste bună pentru persoanele care au implinit 65 de ani – circulația este permisă în afara locuinței în urmatoarele situații:

– indiferent de intervalul orar, pot circula în afara locuinței pentru: deplasare în interes profesional, tratament medical.

Persoanele care au implinit 65 de ani pot circula în intervalul 7-11 și 19-22.

Măsurile se aplica începand cu data publicatii OM în Monitorul Oficial.

Operatorii economici care comercializeaza alimente si produse de strictă necesitate îsi vor organiza programul pentru a facilita și asigura cu prioritate accesul persoanelor de peste 65 de ani în cele două intervale orare.

Altă masură – suspendarea unor zboruri către țări unde au fost deja suspendate cursele: am decis că va trebui prelungită măsura suspendarii catre Spania și din Spania către Romania pentru 14 zile, începând de mâine. Aceeași măsură e luata și pentru Austria, Belgia, SUA, Marea Britanie, Olanda, Turcia, Iran, în intervalul 2-14 mai inclusiv.

Legat de Italia, începând cu data de 3 mai, se continuă suspendarea inițială, valabila până pe 14 mai.

Tot aici intră și cele din Franța și Germania, pentru 10 zile, din 5 mai.

Rămâne valabilă permisivitatea pentru zborurile care efectuează transporturi de marfă, corespondență, umanitar sau care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.