Survol cu elicopterul, pentru verificarea măsurilor de izolare şi carantină la domiciliu!

0
1050

La nivelul județului Constanța, instituțiile abilitate de control organizează zi de zi acțiuni de verificare a respectării regimului de izolare la domiciliu/carantină.

De la intrarea în vigoare a Ordonanțelor Militare, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, 8.726 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 12.455.281 lei. Dintre acestea, 154 au fost aplicate doar în ultimele 24 de ore, în valoare de 296.065 lei, din care 124, pentru nerespectarea măsurilor impuse prin Ordonanța Militară nr. 3. În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 2.257 de verificări cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse (măsuri de izolare, verificarea documentelor privind deplasarea sau libera circulație).

„Persoanele care nu respectă condiţiile izolării la locul declarat / la care au optat să efectueze izolarea şi sunt identificate în afara spaţiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, şi vor fi sancţionate contravenţional conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare, dacă fapta nu constituie infracţiune, a transmis Prefectura judeţului Constanţa.

De precizat că măsurile de izolare au fost verificate nu doar la sol, ci şi prin survol al elicopterului (deasupra localităţii Cuza Vodă).

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.