Marea Britanie vrea să găzduiască Cupa Mondială din 2030

0
29

Marea Britanie şi-a anunţat intenţia hotărâtă de a organiza Mondialul din 2030. “Ne dorim ca în 2030 să aducem fotbalul acasă”, a declarat prim-ministru englez Boris Johnson.

Și România, alături de Grecia, Bulgaria și Serbia studiază o eventuală candidatură pentru ediția centenară a Cupei Mondiale.

Doar că ideea pare una SF. FIFA a introdus pentru Campionatul Mondial din 2026 câteva reguli pe care cu greu cele 4 țări le-ar putea îndeplini. Pentru meciurile din grupe și din faza a doua capacitatea stadioanelor trebuie să fie de minim 40.00, pentru sferturi de finală de minim 50.000, iar pentru semifinale de minim 60.000. Meciul de deschidere și marea finală trebuie să se dispute pe un stadion de minim 80.000 de locuri. Nici una dintre cele patru țări nu are un astfel de stadion.

Planuri de a organiza împreună Campionatul Mondial de peste nouă ani au Maroc, Algeria şi Tunisia, respectiv Uruguay, Argentina, Chile şi Paraguay.

China, Portugalia şi Spania, Columbia, Ecuador şi Peru, Camerun şi Egipt sunt alte posibile candidaturi pentru CM din 2030.

Următorul Mondial, din 2022, va avea loc în Qatar, iar cel din 2026, găzduit de SUA, Mexic şi Canada, va fi primul din istorie cu 48 de echipe la start (faţă de 32, câte sunt acum la turneele finale).

Ultima mare competiție fotbalistică organizată de Marea Britanie este Campionatul European din 1996.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.