Marian Becheanu ITM: Expertiza tehnică la Petromidia va fi făcută de INSEMEX Petroșani

0
1778
Instalația de pe Platforma Petromidia după explozie

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ucidere, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă, în urma exploziei de la Rafinăria Petromidia, soldată cu moartea unei persoane şi rănirea altor cinci. De asemenea, inspectorii ITM Constanța efectuează și ei cercetări în acest caz.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanţa va deschide o anchetă în urma exploziei de vineri, 02 iulie, de la Rafinăria Petromidia, fiind desemnați doi inspectori pentru acest caz.

”Am fost la fața locului împreună cu procurorul de caz, am stat de vorbă cu cei din conducere, se audiază martorii și se va face o expertiză tehnică. Expertiza tehnică va fi făcută de către INSEMEX Petroșani care este în măsură să facă o apreciere corectă a ceea ce s-a întâmplat acolo. Chiar dacă noi ne-am format o ipoteză de lucru, nu vreau să o comentez pentru că ar putea fi invalidată de către experții de la institut. Ei vor analiza probele de motorină, au caseta cu fimările de la producerea evenimentului, parametrii funcționali ai instalației, iar toate acestea vor creona o cauză a producerii evenimentului”, a declarat Marian Becheanu, inspectorul șef adjunct al ITM Constanța.

Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă (INSEMEX) efectuează cercetări în scopul dezvoltării cunoștințelor, a soluțiilor tehnice de prevenire, protecție și limitare a exploziilor (reacții de ardere rapidă), generate de amestecuri aer-substanțe inflamabile (gaze, vapori, cețuri și prafuri combustibile) sau de substanțe periculoase cu proprietăți explozive intrinseci (explozivi de uz civil, articole pirotehnice).

M.G.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.