Mark Zuckerberg: „Facebook își schimbă numele”

0
186
sursa foto: gazetadesud

Platforma de socializare Facebook a anunțat joi, 28 octombrie a.c., că își schimbă numele în „Meta”, ca parte a unui rebranding major. Numele este inspirat din „Metavers”, o inițiativă a companiei care urmărește dezvoltarea rețelei sociale în zona de realitate virtuală (VR). Schimbarea vine însă pe fondul unui uriaș scandal ce vizează Facebook și practicile sale care înlesnesc dezinformarea, notează G4media.ro

Aplicația Facebook își va păstra numele, însă Meta va fi umbrela sub care vor fi reunite toate afacerile, inclusiv aplicațiile precum WhatsApp și Instagram deținute de companie. Rebrandingul este similar celui făcut de firma care deține Google, care și-a schimbat numele în Alphabet în 2015.

Numele Meta, care reunește aplicațiile și tehnologiile companiei sub un nou brand, a fost prezentat joi, CEO-ul Facebook Mark Zuckerberg, la evenimentul Connect 2021. El a spus că Facebook este „un brand iconic de socializare, dar pur și simplu nu reprezintă tot ceea ce facem astăzi, darămite în viitor”, ceea ce trebuie să se schimbe.

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.