Măsuri pregătite de guvernanţi: cum poţi primi 500 de euro de la stat, dacă lucrezi de acasă

0
1189

Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, publicat miercuri de Guvern, include măsura acordării unui sprijin în valoare de 500 de euro pentru fiecare angajat care lucrează în regim de telemuncă în această perioadă.

Suma este destinată achiziţionării de echipamente IT pentru angajaţi, potrivit documentului. Măsura este inclusă în capitolul “Măsuri active de ocupare a forţei de muncă şi de protecţie socială” al PNIRE, cu titlul “Stimularea desfăşurării muncii în regim de telemuncă”, şi prevede “acordarea unui sprijin în valoare de 500 euro/angajat pentru achiziţionarea de echipamente IT pentru angajaţii care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă în perioada stării de urgenţă/alertă”. Rămâne de văzut dacă aceste fapte se vor și concretiza și cum vor fi acordați acești bani. Totodată, trebuie specificat și cum se pot înscrie românii în acest program.

De asemenea, Guvernul a pregătit un buget de 300 milioane euro, din care să acorde granturi, de câte 25.000 euro, pentru acțiuni antreprenoriale, pentru susținerea locurilor de muncă destinate tinerilor.

Executivul a anunţat şi măsuri active pentru lucrătorii sezonieri și zilieri din domeniile agriculturii, HoReCa și turismului, dar și pentru persoanele care desfășoară activități sezoniere în baza unor contracte individuale de muncă, pe o perioadă determinată de cel puțin 3 luni.

În planul Guvernului se află și măsura anunțată anterior, de alocare a unui sprijin în valoare de 50% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 2500 lei, pentru angajatorii care încadrează în muncă: tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 29 ani; persoanele cu vârsta de peste 50 ani ale căror raporturi de muncă au încetat în perioada stării de urgență; cetățeni români cărora le-au încetat raporturile de muncă cu angajatori străini, din motive neimputabile lor.

Planul de relansare economică de peste 100 de miliarde de euro prevede construirea în următorii 10 ani a peste 3.400 de kilometri de autostradă şi drumuri expres, precum şi a zeci de spitale moderne judeţene, sute orăşeneşti şi a peste o mie de unităţi medicale în mediul rural.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.