Maticiuc nu are noroc la Constanţa: proiectul blocurilor cu 12 etaje, restras de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local

0
744

Fostul diplomat Ion Maticiuc nu se lasă și face demersuri pentru construcţia unor ansambluri rezidenţiale în mai multe judeţe din România, inclusiv la Constanţa. În 2019, tatăl lui Codin Maticiuc a solicitat Primăriei Constanța emiterea unui acord consultare publică Plan Urbanistic Zonal (PUZ), pentru zona Pescărie, în imediata apropiere a căminelor studențești, în vederea construirii un ansamblu rezidențial cu 12 etaje. P+12 E, cu două subsoluri şi spaţiu de retail la parter. După ce proiectul a fost respins la ședința anterioară a Consiliului Local, nici de această data, la ședința din data de 21 septembrie, a.c., proiectul nu a trecut, el fiind retras de pe ordinea de zi.

Anul trecut, tatăl lui Codin Maticiuc a solicitat Primăriei Constanța emiterea unui acord consultare publică, în vederea construirii un ansamblu rezidențial cu blocuri de 12 etaje. Locuitorii din zonă au depus mai multe sesizări și chiar au acționat în instanță proiectul.

Însă, deși au fost depuse sesizări, cei care au elaborat documentația PUZ-ului, le-au răspuns punctual celor care au venit cu observații și proiectul a primit avizele din partea comisiei tehnice de urbanism și a ajuns la votul consilierilor locali. Precizăm că zona este una sensibilă, în sensul că este situată în proximitatea zonei de coastă şi a prezentat interdicţie temporară de construire, până la aprobarea PUZ-ului.

Amintim că la ședința Consiliului Local Municipal ce a avut loc la sfârșitul lunii august, proiectul de hotărâre pentru „proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului urbanistic zonal pentru teritoriul situat în zona Pescărie, delimitat la nord de teren indentificat cu IE 206744, la sud de terenuri identificate cu IE 217398 și IE 211692, la est de Marea Neagră, la vest de terenuri identificate cu IE 200133, IE 204194, IE 203051 și IE 222991, inițiator Maticiuc Ion” nu a fost aprobat. Consilierii locali din partea PNL, PMP și independentul Andrei Popescu, au fost cei care s-au opus construirii ansamblului rezidențial. Iată că acum la ședința din luna septembrie proiectul de hotărâre a fost retras de pe ordinea de zi, iar demersurile pentru începerea construcției vor sta pe loc.

Mihaela GIUGLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.