Mazăre, Constantinescu și Borcea au pierdut și ultima carte în dosarul ”retrocedărilor”: instanța le-a respins contestația în anulare

0
916
Radu Mazare si Nicusor Constantinescu, sursa foto: Adevarul

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, împreună cu Nicușor Constantinescu, Cristian Borcea și restul ”vedetelor” din dosarul retrocedărilor, și-au jucat și ultima carte în acest dosar, după condamnarea definitivă de anul trecut.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) s-au pronunțat, joi, 12 noiembrie, asupra apelului privind contestația în anulare a pedepselor primite în 2019, în care Radu Mazăre a primit pedeapsa de 9 ani de detenție cu executare.

Astfel, judecătorii au respins și această ultimă ”carte” jucată de condamnații din acest dosar, iar de această dată nu mai există nici o altă cale extraordinară de atac.

”Respinge, ca nefondate, contestaţiile în anulare formulate de contestatorii condamnaţi Borcea Cristian, Budei Cristina, Barbu Paraschiva, Ghițulescu Bogdan, Dospinescu Daniela Ramona, Mazăre Radu Ştefan, Puşcaşi Carmen, Tudorache Răsvan Mircea, Săvulescu Emil Dragoș, Marica Ion, Ionescu Valentin Gheorghe, Racu Constantin, Ene Daniel, Andrei Aurel Jean, Dima Alin Horațiu, Miron Dan, Puşcaşi Marius, Darie Ruxandra Luminiţa, Giurgiucanu Georgică și Constantinescu Nicuș?or Daniel împotriva deciziei penale nr.32/A din 7 februarie 2019, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, în dosarul nr.6536/2/2008. Obligă contestatorii condamnaţi la plata sumei de câte 500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 noiembrie 2020”, se arată în încheierea de ședință.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.