Iată cum se vor calcula mediile semestriale, fără notele de la teze

0
569
Foto- arhiva

Ministrul Educației, Monica Anisie anunța sâmbătă trecută, 7 noiembrie a.c., că elevii nu vor mai susține tezele în anul școlar 2020-2021, acestea fiind înlocuite cu evaluarea sumativă. Joi s-a publicat în Monitorul Oficial ordinul acesteia privind suspendarea unor prevederi ale Regulamentului-cadrul de organizare şi funcţionare a unităţilor de ȋnvăţământ preuniversitar.

Monica Anisie anunța, la sfârșitul săptămânii trecute, că după consultarea pe care a avut-o cu toți factorii implicați, a luat decizia ca tezele să nu se mai susțină anul acesta școlar. „Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă“, preciza ministrul Educației.

Potrivit noului ordin publicat în Monitorul Oficial, în anul şcolar 2020 – 2021, pentru toate disciplinele de studiu, media semestrială se va obţine prin rotunjirea mediei aritmetice a notelor la cel mai apropiat număr ȋntreg. La o diferenţă de 50 de sutimi, rotunjirea se va face la nota mai bună.

Toate prevederile legale cu privire la teze (lucrări scrise semestriale) din Regulamentul-cadrul de organizare şi funcţionare a unităţilor de ȋnvăţământ preuniversitar se suspendă pentru actualul an școlar.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.