McDonald’s Drive Delfinariu nu se mai extinde și nici nu se supraetajează?

0
1690

Primarul Vergil Chițac solicită aleșilor locali să aprobe încetarea valabilității unei hotărâri din 2008 a Consiliului Local, ce viza modificarea unei alte hotărâri, din 1997, privind Planul Urbanistic de Detaliu pentru McDonald’s Drive Delfinariu.

Joi, 30 septembrie a.c., Consiliul Local Constanța vor vota încetarea valabilității unei hotărâri mai vechi a Consiliului Local, din 2008, prin care s-a aprobat extinderea și supraetajarea parțială a McDonald’s Drive Delfinariu, pe terenul în suprafață de 2.164mp, domeniu privat al municipiului Constanța, concesionat de McDonald’s România SRL, actuala Premier Restaurants România SRL.

Primarul Vergil Chițac a inițiat acest proiect de hotărâre în urma solicitării în acest sens a Premier Restaurants România SRL, care urma să extindă și să supraînalțe drive-ul  fast-foodului de la Delfinariu.

Lucrurile sunt, însă, ciudate, să spunem. Prezentul proiect de hotărâre prevede, așadar, o anulare a Hotărârii 741/2008, adoptată pentru modificarea art. 1 a HCL 66/1997 (prin care s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru McDonald’s Drive Delfinariu), în sensul extinderii și supraetajării parțiale. Adică o majorare a suprafeței construite cu 38mp, potrivit planșei anexate HCL din 2008.

Însă, anularea Hotărârii Consiliului Local din 2008 înseamnă rămânerea în vigoare a prevederilor unei HCL din 2003, nu întoarcerea la PUDul din 1997, căci în 2003 a fost adoptată de către aleșii locali reactualizarea Planului Urbanistic Zonal pentru zona Lac Tăbăcărie.

Iar reactualizarea include indicatori urbanistici mai mari decât cei aprobați în 2008, potrivit planșei de reglementări: procent de ocupare a terenului de 50%, coeficient de utilizare a acestuia de 2 și un regim de înălțime P+2 (7m). Față de POT 16%, CUT 0,21 și regim de înălțime P-P+1E, conform HCL 741/2008.

„Deocamdată, se anulează Hotărârea Consiliului Local din 741/2008. Alte solicitări din partea Premier Restaurants România nu am primit, nu există altă cerere depusă la Primărie din partea lor“, ne-au declarat reprezentanții Biroului de presă al Primăriei Constanța.

Premier Restaurants România din Capitală are ca asociat unic firma Premier Capital, care la rândul ei are ca asociat Premier Capital B.V. din Olanda. Ambele au ca administratori pe Paul Drăgan și pe cetățenii maltezi Geoffrey Camilleri, Carmelo Hili și Victor Tedesco.

În 2020, Premier Restaurants România a realizat o cifră de afaceri de peste 869 de milioane de lei și un profit net de peste 87,6 milioane de având, având un număr mediu de 3.812 angajați. Firma are 89 de sedii secundare în județele României.

Vom reveni.

Valentin ISPAS

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.