Iancu Tudorache, un temut proxenet care însemna fetele cu fierul înroșit în foc, cere să-i fie întreruptă pedeapsa

0
2591
Imagine cu rol ilustrativ, sursa foto: ziareromania.ro

Un infractor condamnat la ani grei în spatele gratiilor, cere acum să-i fie întreruptă pedeapsa. Este vorba despre Iancu Tudorache, un ”pește” trecut demult de vârsta de 50 de ani, care care a prosperat ani de zile de pe urma traficării și a exploatării a zeci de fete provenite din sate sărace din județul Constanța, Ialomița, precum și din București, pe teritoriul Spaniei.

Individul, originar din Fetești, și-a făcut veacul în Spania, acolo unde locuia împreună cu mai multe rude de-ale sale, trăind în condiții de lux, cu mașini scumpe și cu locuințe luxoase. Banii erau obținuți în urma exploatării fetelor provenite din România, pe care le obligau să se prostitueze. Dacă vreuna dintre ele se opunea, era schingiuită și chiar însemnată, pentru a nu se mai opune.

Polițiștii din peninsulă au aflat despre toate aceste orori în urmă unor descinderi au încătușat 22 de imigranți români, care făceau parte din două clanuri de infractori. Anchetatorii au fost șocați când au văzut pe gâtul fetei un cod de bare. A fost marcată pentru că toată lumea să știe că pentru mafioți este doar o marfă.

După ce a încercat să fugă tânăra de numai 19 ani a fost bătută crunt, rasă în cap și arsă cu fierul roșu. Cel care a făcut asta i-a imprimat pe ceafă și suma de 2.000 de euro, că să nu uite niciodată că are o datorie către proxeneți. La fel au fost tratate multe alte românce credule, care au plecat din țară convinse că în Spania vor avea o viață ușoară. În realitate, pentru ele abia începea coșmarului.

Traficanții de carne vie erau organizați în două clanuri. Unul care acționa în zona Marconi din Madrid, iar celălalt în Montera. Cei doi români, Iancu Tudorache și nepotul sau lulian Tudorache, care conduceau bandele se bucurau de notorietate în față altor mafioți care nu îndranzeau să ii concureze.

Iancu și Iulian, ajutați de alți membrii ai familiei, racolau fete sărmane din mai multe județe ale țării, însă în special din Ialomița și Constanța. De altfel, Iancu Tudorache este un personaj cunoscut în rândul infractorilor din Fetești și a fost condamnat la 5 ani de închisoare, în 2008, pentru proxenetism. N-a ajuns însă după gratii, pentru că a fugit în Spania unde a continuat să comită conducă o rețea de prostituție. Bărbatul a fost dat în urmărire națională din 2008 și internațională din 2009. 

În 2012, în urmă raidurilor, 22 de suspecți români care trăiau ilegal și traficau migranți în Spania au fost reținuți, printre care se numărau și Iancu și Iulian Tudorache. Aceștia au fost trimiși în judecată și condamnați, în 2015, la ani grei de închisoare, la care s-au adăugat și pedepsele anterioare. Cea mai mare pedeapsă a primit-o Iulian Tudorache, căruia judecătorii spanioli i-au dat de executat nu mai puțin de 44 dr ani de detenție. În ceea ce-l privește pe Iancu Tudorache, acesta se află, în momentul de față, închis în penitenciarul Rahova din București, unde își execută pedeapsa. Acesta a făcut cerere la Tribunalul Constanța în vederea întreruperii executării acestei pedepse, solicitarea fiind pe masa judecătorilor vineri, 24 septembrie, însă instanța a amânat pronunțarea pentru data de 11 octombrie.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.