Năsturaș și Șacar, cei doi indivizi care au vrut să mituiască un polițist din Valu lui Traian, au fost condamnați

0
1727
Imagine cu rol ilustrativ, foto DC NEWS

Cei doi indivizi care au încercat să-l mituiască pe un polițist din Valu lui Traian, în luna februarie a acestui an, au fost condamnați. Unul dintre ei era în stare de recidivă post-condamnatorie, având o pedeapsă cu închisoarea suspendată condiționat, motiv pentru care i-a fost adăugată la noua pedeapsă primită.

Este vorba despre Năsturaș Panțu și Dumitru Șacar, care au fost trimiși în judecată, pe data de 18 martie, ca urmare a comiterii infracțiunii de dare de mită. Aceștia au încercat să-l mituiască pe polițistul Răzvan Marinescu, de la Poliția Valu lui Traian, în luna februarie, când au fost surprinși în trafic.

Mai exact, la volan se afla Năsturaș, care nu deținea permis de conducere, iar în momentul în care au fost trași pe dreapta, cel de-al doilea inculpat, Șacar, i-a promis polițistului că îi va trimite o sumă de bani, respectiv 800 de euro, pentru a nu-și face datoria și pentru a-i lăsa să plece, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Numai că polițistul Răzvan Marinescu i-a sesizat pe ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA).

După finalizarea cercetării judecătorești, instanța de fond l-a condamnat pe Năsturaș Panțu la o pedeapsă de un an și opt luni de închisoare cu suspendare, iar pe Dumitru Șacar l-a condamnat la doi ani de detenție. Întrucât acesta avea o pedeapsă mai veche rămasă neexecutată, de doi ani, o lună și zece zile de închisoare, primită într-un dosar soluționat la Judecătoria Botoșani, cele două pedepse au fost contopite, urmând ca Șacar să execute trei ani și o lună de închisoare, în regim de detenție.

Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.