Microrezervaţia găzduieşte peste 86 specii cu un efectiv de peste 460 exemplare

0
5
Microrezervație. FOTO Alexandra VASILE
Microrezervație. FOTO Alexandra VASILE

În cadrul Microrezervaţiei din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii puteţi întâlni, într-un cadru natural deosebit, un număr de 86 specii cu un efectiv de peste 460 exemplare.


Toţi aceşti “locatari” beneficiază de spaţii de “cazare” conform normativelor europene, tendinţa actuală fiind eliminarea platformelor betonate şi a barelor metalice împrejmuitoare. În prezent şi această secţie este în plină moderizare şi în continuă activitate de creştere şi diversificare a efectivelor. Se intenţionează ca acest cadru natural să devină nu doar o zonă de vizitare ci una de relaxare şi chiar agrement, de petrecere a timpului liber într-un mod educativ şi plăcut.
În timpul sezonului estival, pe lacul natural din incinta Microrezervaţiei puteţi admira coloniile de pelicani şi lebede plutind maiestuos. În sezonul rece, toate exemplarele avifaunistice beneficiază de adaposturi încălzite.

Pe lângă latura de agrement şi relaxare, la Microrezervaţie au loc şi vizite organizate ale elevilor şi studenţilor pentru completarea informaţiilor de biologie cu ajutorul specialiştilor CMSN. Totodată, implicarea activă în programele de voluntariat, face ca iubitorii de animale să poată participa la hrănirea supravegheată a acestora încadrându-se în dieta stabilită pentru fiecare specie. În cadrul secţiei s-a iniţiat şi un Centru de salvare pentru adapostirea şi carantinarea exemplarelor aduse de diverse persoane, cu precadere în sezonul rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.