Miercuri ajung la Constanța peste 3.000 de doze de vaccin antiCOVID Moderna

0
269

Miercuri, 3 februarie a.c., 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite catre centrele regionale din țară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

Tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât și terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de 2 – 8 grade Celsius.

Din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite astfel:

  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 4.810 de doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 5.290 de doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.360 de doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.220 de doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.210 de doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.320 de doze;
  • Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 9.790 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare: periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.