Mihai Lupu (PNL): „Nu ne mai permitem ca sănătatea să nu fie o prioritate!”

0
617

Sigur că pandemia a atras atenția și mai mult asupra sistemului medical defectuos de la nivelul întregii țări, însă local, ce face Constanța pentru sănătatea constănțenilor? Unde suntem și cum putem îmbunătăți lucrurile, astfel încât să nu mai avem parte de tergiversări?

Ne-am obișnuit să vedem că se vorbește despre Constanța la știri. Ne-am bucura să știm că e de bine, dar nu, Constanța se promovează negativ, din păcate. Din punct de vedere al sănătății, Constanța e ca o Cenușăreasă a sistemului. Cu pacienți decedați din cauze încă necunoscute, despre care conducerile spitalelor și șefii autorităților județene încă ridică din umeri, sistemul de sănătate constănțean se zbate la limita supraviețuirii. Fără investiții majore, subdimensionate în raport cu numărul de pacienți, fără dotări, spitalele din Constanța se bazează doar pe dăruirea și priceperea medicilor care trebuie să facă minuni din nimic. Candidatul PNL la preşedinţia Consiliului Judeţean Constanţa apreciază că, ani la rând, PSD a ascuns sub preș mizeria din sistemul sanitar local. “N-am găsi un vinovat atât de repede, dacă n-am ști că PSD conduce județul, de ani de zile, fără niciun fel de performanțe. Pandemia i-a găsit din nou descoperiți pe cei care ar fi trebuit să se asigure că nu le lipsește nimic în caz de urgență. Asta pentru că, în acest moment, Constanța are o infrastructură sanitară deficitară, care poate concura oricând pentru exemplul de „așa nu!””, sunt de părere liberalii.

Unde e Constanța azi?

Miahi Lupu spune că mult promisul Spital Regional Constanța înseamnă “o simplă plăcuță, uitată pe un teren plin cu buruieni, dovada certă a faptului că PSD și-a făcut un obicei din a arăta că nu îi pasă de oameni. Dacă e să mergem și mai în profunzimea problemei, atunci observăm cu tristețe că în mediul rural, serviciile medicale lipsesc cu desăvârșire, vizita la medic fiind extrem de rară. Prevenția nu există, parcă se dorește ca pacientul să ajungă la medic atunci când nu se mai poate face nimic, adică prea târziu. Nu mai vorbim despre dificultatea cu care ambulanțele ajung la pacienți în mediul rural, din cauza drumurilor impracticabile, mai ales în anumite perioade ale anului”.

Cum vede Mihai Lupu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean, problema sănătății?

„Mie îmi pasă! Ani la rând, constănțenii au simțit, pe propria piele, ce înseamnă să fie ignorați de-a dreptul. E timpul să afle că mie îmi pasă ca ei să primească respectul cuvenit din partea autorităților, respect care înseamnă grijă față de nevoile lor, servicii medicale și sociale de calitate, educație de calitate. Nu ne mai permitem să vedem ambulanțe care ajung cu greu la oameni din cauză că nu avem drumuri. Dacă nu avem, de ce nu avem? Ce a făcut PSD în toți acești ani, de nu avem nimic din ceea ce a promis? Constănțenii trebuie să înțeleagă că nu mai pot permite PSD-ului să îi ignore și că au dreptul la un nivel de trai normal, în care nu amâni să mergi la spital de teamă că vei veni acasă și mai bolnav decât te-ai dus! Pentru că îmi pasă, nu mai vreau să știu că gândacii mișună în voie pe pereții spitalelor, că pacienții așteaptă ore în șir pe holurile spitalelor sau că dorm de nevoie câte doi în pat. Se poate nu e doar o deviză, se poate vorbește despre implicarea deplină a autorităților pentru ca oamenilor să nu le mai fie cerut ajutorul pentru a dota spitalele cu echipamente sau chiar cu hârtie igienică sau alte produse de igienă! Pentru că îmi pasă, facem din sănătate o prioritate!”, a declarat Mihai Lupu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean.

M.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.