Mihai Lupu, prezent la “Târgul Ofertelor Educaționale”: “Felicitări ISJ pentru oganizarea acestui eveniment”

0
108

Zeci de unități de învățământ preuniversitar participă la
Târgul Ofertelor Educaționale, ediția 2023 “Alege-ți drumul corect!”

În perioada 16-17 mai 2023, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat Târgul Ofertelor Educaționale, ediția 2023.

La eveniment au participat un număr de 70 unități de învățământ preuniversitar din județul Constanța (18 licee teoretice și 52 de licee din învățământul profesional și tehnic).

Acțiunea a urmărit promovarea ofertei educaționale a unităților de învățământ de nivel liceal cu scopul conștientizării de către elevi și părinți a importanței orientării profesionale corecte, în concordanță cu nevoile și aspirațiile beneficiarilor direcți ai educației.

Târgul Ofertelor Educaționale s-a desfășurat concomitent, în următoarele locații:


• Pavilionul Expozițional Constanța- instituțiile școlare din municipiu și din localitățile Ovidiu Cumpăna, Topraisar, Eforie, Techirghiol și Murfatlar;
• Casa de Cultură I.N.Roman Medgidia – instituțiile școlare din Medgidia, Castelu și Poarta Albă;
• Sala de festivități a Liceului Teoretic Callatis, Mangalia- instituțiile școlare din Mangalia și Negru Vodă;
• Sala de festivități a Liceului Tehnologic Axiopolis Cernavodă- instituțiile școlare din Cernavodă;
• Căminul Cultural Cobadin- instituțiile școlare din Cobadin, Independența, Deleni, Adamclisi, Băneasa, Ostrov și Dobromir;
• Liceul Tehnologic „Lazăr Edeleanu” Năvodari- instituțiile școlare din Năvodari, Cogealac, Mihai Viteazu, Mihail Kogălniceanu și Nicolae Bălcescu;
• Casa de Cultură Hârșova- instituțiile școlare din Hârșova, Ciobanu și Crucea.

Pe parcursul celor două zile elevii din clasele a VIII-a și a XII/XIII-a au avut posibilitatea de a vizita standurile de prezentare ale liceelor din județ, de a pune întrebări cu privire la serviciile educaționale oferite de către școlile expozante și de a interacționa cu elevii din aceste unități școlare.

Târgul Ofertelor Educaționale s-a deschis în mod oficial marți, 16 mai 2023, ora 9.30, la Pavilionul Expozițional Constanța, în prezența conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța, reprezentanților autorităților locale, precum și a managerilor școlari.

Alegerea liceului este poate cea mai importantă decizie din viața unui tânăr. Am retrăit, astăzi, cu emoție, acest moment important, alături de mulți adolescenți constănțeni care au venit la “Târgul Ofertelor Educaţionale”, organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa în parteneriat cu CJ Constanța, la Pavilionul Expozițional.

M-a bucurat să văd entuziasmul din ochii tinerilor, pentru care urmează cei mai frumoși ani, anii de liceu, când nici un vis nu este prea îndrăzneț, iar setea de cunoaștere este imensă. Felicitări Inspectoratului Şcolar Judeţean pentru oganizarea acestui eveniment! Mult succes la examene tuturor tinerilor, viitori liceeni!“, a declarat președintele Consiliului Județean, Constanța Mihai Lupu.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.