Mii de elevi din judeţul Constanţa, protejaţi împotriva COVID-19. Ionuț Barbu: “Educaţia se poate face doar în condiţii de siguranţă şi confort psihologic”

0
826

Campania “Safety Kit pentru educaţie” a reuşit să îşi atingă misiunea şi a acumulat fonduri suficiente, pentru achiziţonarea a 2.000 de kituri de protecţie împotriva COVID-19. Astfel, cu ajutorul campaniei demarate de echipa “Constanţa- Capitala Tineretului din România”, 2.000 de elevi din județ vor fi protejaţi împotriva COVID-19. Aceste kituri conţin măşti, mănuşi şi dezinfectant şi au fost livrate elevilor din anii terminali, clasele a VIII-a şi a XII-a, din judeţul Constanţa.

“Suntem recunoscători comunităţii constănţene pentru modul în care a răspuns apelului nostru. Asta ne arată ca demersul nostru a avut fundament. Educaţia se poate face doar în condiţii de siguranţă şi confort psihologic. Odată cu ridicarea restricţiilor, elevii se vor reîntoarce la şcoală, vor ieşi din casa mai des, fie şi pentru a se relaxa înainte de examene. Pentru toate acestea, trebuie să ne asigurăm că îi ţinem sănătoşi, atât fizic cât şi psihic. Prin implicarea tuturor, am reuşit, astfel, să venim în ajutorul a 2000 de tineri din judeţul Constanţa“, susţine Ionut Barbu, managerul de proiect “Constanţa-Capitala Tineretului din România”.

Din nefericire, în mediul rural, accesul la echipamentele de protecţie împotriva noului coronavirus este precar. Cele 2000 de kituri de protecţie au fost livrate, prin intermediul unităţilor de învătământ, în sate şi comune precum. Astfel, odată cu revenirea la “noua normalitate”, am reuşit să minimalizăm riscul de expunere pentru un sfert din elevii din anii terminali din judeţul Constanţa.

Suntem mândri de faptul că am reuşit să achiziţionăm primele 2000 de kit-uri cu materiale sanitare pentru elevii claselor terminale din mediile dezavantajate, elevi care se vor întoarce la şcoală pentru pregătirea examenelor naţionale. Avem datoria morală de a ajuta elevii să îşi continue parcursul educaţional şi de a le proteja sănătatea. Îndemnăm pe toată lumea, în continuare, să se implice în protejarea tinerilor vulnerabili din comunităţile noastre“, a declarat Silviu Morcan, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa.

Campania “Safety Kit pentru educaţie” a fost demarată de echipa “Constanţa-Capitala Tineretului din România” în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Banca Comercială Română, Maurer Residence, Techir.

Alexandra VASILE

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.