Mii de oameni stau la cozi pentru a fi vaccinați, în Beijing

0
254
Foto: Profimedia Images

Mii de locuitori ai capitalei chineze Beijing stau la coadă pentru a fi vaccinaţi împotriva COVID-19 înainte de Noul An chinezesc, de pe 12 februarie. Festivităţile provoacă cea mai mare migraţie din întreaga lume,  milioane de chinezi părăsind marile oraşe pentru a-şi vizita familiile. Autorităţile incearca acum  să evite cu orice preţ un nou val epidemic.

Într-un parc din estul Beijingului, cei care vor să facă injecția  sunt puși mai întâi să completeze un formular electronic, în care trebuie să precizeze dacă au sau nu  contraindicații pentru administrarea vaccinului. Apoi, un autobuz îi duce la centrul de vaccinare temporar amenajat în interiorul parcului. Unii dintre cei care așteaptă la rând poartă câte două măşti chirurgicale.

Săptămâna trecută, autorităţile medicale au dat „undă verde condiţionată” utilizării pe scară largă a unui prim vaccin de fabricaţie chineză, al cărui producător, compania Sinopharm, susține că are o rată de eficacitate de 79%. Vaccinarea începuse însă încă din vara trecută, în special cu  personalul medical, studenţii care plecau la studii în străinătate şi diplomaţii. Nu mai puţin de 4,5 milioane de doze de vaccin au fost deja administrate.

În weekendul trecut, peste 73.000 de persoane au primit deja prima doză de vaccin. China, unde noul corinavirus a apărut prima dată acum mai bine de  un an, a  înregistrat 33 de noi cazuri de contaminare în ultimele 24 de ore, cea mai mare cifră în ultimele două luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.