A început vaccinarea în centrele de vaccinare organizate în municipiul Tulcea și orașul Măcin

0
2101
Suprefectul Carmen Caloianu a verificat centrele de vaccinare. FOTO Prefectura Tulcea

Și în județul Tulcea a început vaccinarea din etapa I, pentru persoanele incluse în categoria lucrătorilor din domeniile sănătății și social – sistem public și privat din județul Tulcea.

Dozele de vaccin primite de la Centrul Regional Constanța au fost distribuite centrelor din județul Tulcea în dimineața de 4 ianuarie, iar vaccinarea a început în funcție de planificarea fiecărui centru, în condiții optime.

Primele vaccinuri au fost făcute în centrele de vaccinare organizate la sediul Colegiului medicilor și la Secția Psihiatrie a Spitalului județean Tulcea, respectiv la sediul Spitalului orășenesc Măcin.

În funcție de solicitările primite de la centre au fost distribuite în prima fază 975 de doze de vaccin destinate vaccinării personalului sanitar, din care 865 la Tulcea și 110 la Măcin.

Situația în teren a fost verificată de subprefectul Carmen Caloianu, iar ulterior, aceasta a avut la sala de videoconferințe a prefecturii o ședință cu primarii localităților în care se va desfășura etapa a II-a, cu privire la chestiuni organizatorice ale acestor centre de vaccinare. Este vorba de opt centre de vaccinare din municipiul Tulcea, orașele Babadag, Isaccea și Măcin, precum și comunele Luncavița, Murighiol, Sarichioi și Topolog.

C.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.