Mii de români plecați din UK spre România, blocați la granița cu Franța

0
824
sursa foto: B1.ro

Istoria se repetă, din câte se pare, la fel ca în primele luni ale acestui an. Câteva mii de români care au fugit din Marea Britanie de teama noului coronavirus, așteaptă de mai bine de 24 de ore să ajungă în țară, fiind blocați la granița cu Franța. Autoritățile au impus restricții și mai mari, după ce a fost descoperită o nouă tulpină a coronavirusului, mult mai periculoasă.

Oamenii plecați din Regatul Unit pentru a reveni în România se plâng că așteaptă de cel puțin 24 de ore la frontieră și că nu au primit niciun răspuns de la ambasadă.Totul se întâmplă din cauza noului tip de COVID-19, care face ravagii în Regatul Unit. După zeci de ore de așteptat oamenii au rămas fără apă și fără mâncare.

Autocare pline cu români, sute de microbuze și câteva mii de persoane așteaptă să revină în țară, întocmai ca în lunile februarie-martie ale acestui an, când românii veneau valuri-valuri, după ce au rămas fără locuri de muncă sau de teasmă să nu se infecteze cu virusul SARS-COV-2.

Multe țări europene, printre care Italia și Olanda, au raportat cazuri de infectare cu noua tulpină de coronavirus. 

Revenind la frontiera cu România, numai luni, 21 decembrie, punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au fost trazitate de aproximativ 72.600 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 24.700 mijloace de transport. Pe sensul de intrare au fost aproximativ 42.100 persoane cu 12.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 30.500 persoane cu 12.500 mijloace de transport.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.