Militari americani de la Baza Mihail Kogălniceanu, cercetați penal, în urma furtului de combustibil de 2 milioane de dolari

0
21065
Foto cu rol ilustrativ

Autoritățile americane au deschis o anchetă, în paralel cu cea demarată de către autoritățile române, în legătură cu furtul a aproximativ 130 de cisterne cu motorină de la baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu, în decursul a mai mulți ani. Asta pentru că, din câte se pare, în operațiunile ilegale au fost implicați și militari americani.

Așa cum se știe, sute de tone de motorină au fost furate de la baza NATO de la Mihail Kogălniceanu în utimii patru ani, prejudiciul fiind calculat la circa 2 milioane de dolari. Procurorii DIICOT au precizat că este vorba despre un grup de șapte suspecți, toți români, anchetați în această cauză. Numai că, potrivit unor surse neoficiale, se vorbește și despre implicarea mai multor cetățeni americani, militari ai bazei NATO, fără de care operațiunea nu s-ar fi putut desfășura, dar și reprezentanții firmei care asigura aprovizionarea cu combustibil de la Petromidia.

Se explică, cumva, această „cooperare“ româno-americană, întrucât este greu de crezut că cei șapte suspecți reuşeau să treacă prin toate filtrele de pază ale unităţii militare fără implicarea cuiva din interior.

Autoritățile americane nu au făcut încă nicio precizare cu privire la aceste aspecte, însă Poliția Militară Americană a deschis o anchetă penală pe numele mai multor militari. Mai mult ca sigur, cazul militarilor americani va fi anchetat separat de cel aflat în lucru la DIICOT.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.