Ministerul Educaţiei, în parteneriat cu Uniunea Elenă, organizează Olimpiada internațională a elenismului: elevi din 13 ţări, reuniți în România!

0
59
Elevi la școală. FOTO Cătălin SCHIPOR

Ministerul Educaţiei Naţionale, în parteneriat cu Uniunea Elenă din România organizează a şaptea ediţie a Olimpiada internațională a elenismului, eveniment desfăşurat în perioada 08-10 septembrie 2022, la Bucureşti, sub egida Ministerului Afacerilor Externe Elen – Secretariatul General al Diasporei Greceşti şi al Diplomaţiei Publice.

Competiţia se înscrie în preocuparea Ministerului Educaţiei Naţionale de a stimula excelenţa în cadrul învăţământului preuniversitar şi de a susţine afirmarea identităţii culturale şi lingvistice a minorităţilor naţionale din România.

Olimpiada internațională a elenismului este un proiect iniţiat de Uniunea Elenă din România în anul 2014 ale cărui obiective sunt păstrarea vie a flăcării olimpismului, cunoaşterea şi promovarea limbii şi civilizaţiei elene în spaţiul european, prin activitatea comunităţilor elene din fiecare ţară şi nu numai.

Olimpiada internațională a elenismului din acest an va reuni elevi din 13 ţări: Albania, Cipru, Egipt, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Turcia şi Ungaria. Festivitatea de premiere va avea loc în data de 09 septembrie 2022, în intervalul orar 9.00 – 11.00, la Palatul Parlamentului, Sala Quintus (nivel 2, corp A2) iar festivitatea pentru decernarea premiilor se va desfăşura în ziua de 10 septembrie 2022, în intervalul orar 10.00 – 12.30, la Palatul Parlamentului, Sala Comisiei de Învăţământ a Camerei Deputaţilor (Nivel 3, corp B4).

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.