Președintele Mobexpert, acționar al Rapidului, vrea să extindă magazinul de mobilă din Constanța

1
1345

Președinte Mobexpert și acționar al echipei de fotbal Rapid, Dan Viorel Șucu a depus la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța un memoriu de prezentare pentru elaborarea unui Plan Urbanistic Zonal. Societatea prin care aceasta vrea să investească este MPM Real Estate Investment.

Dan Viorel Șucu intenționează să construiască pe Bulevardul Aurel Vlaicu, la numărul 271, încă un showroom pentru mobilier și amenajări interioare, cel mai probabil o extindere a magazinului Mobexert din Constanța.

Pentru acest obiectiv de investiții, firma sa a obținut de la Primăria Municipiului Constanța Certificatul de urbanism nr. 2 din 7.01. 2022, pentru elaborarea PUZ-ului. Conform memoriului, pentru terenul ce aparține MPM Real Estate Investment, de 19.754mp, sunt în vigoare două documentații de urbanism, astfel că ar fi necesară, în vederea construirii, o singură reglementare unitară, clarificarea reglementărilor, omogenizarea acestora.

În prezent, pe teren, se află magazinul Mobexpert, care are o suprafață de 3.505 mp și un regim de înălțime P+2E, chiar vizavi de Vivo. Inițiatorul PUZ-ului propune ca indicatorii urbanistici un procent de ocupare a terenului de maximum 85% și un coefient de utilizare a acestuia de maximum 3,6, pentru zona mixtă, preponderent comercială. Și regimul de înălțime maxim stabilit de P+4E.

Pentru că Dan Viorel Șucu intenționează extinderea funcțiunii existente, permise conform reglementărilor urbanistice, prin construirea unui nou corp de clădire, cu aceeași funcțiune, de showroom pentru mobilier și amenajări interioare. Iar prin PUZ vrea să stabilească modul de amenajare a terenului, cu privire la circulația și parcarea autovehiculelor vizitatorilor, de aprovizionare și autoutilitarelor speciale, amenajarea spațiului verde și a unei zone expoziționale în aer liber.

În acest sens, firma omului de afaceri a depus, la sfârșitul lunii august a.c., la instituția abilitată de mediu, documentele necesare obținerii avizului pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal.

Terenul ar fi suficient de mare ca să permită extinderea activității existente, la care se adaugă funcțiunile conexe, de depozitare, birouri, echipamente tehnice și parcaje.

MPM Real Estate Investment SRL a fost înființată în septembrie 2007 și are sediul social în Sectorul 2 al Bucureștiului. Administratorul său este Viorel Fătu, iar asociați, Dan Viorel Șucu (80% din capitalul social) și firma cipriotă Priceton LTD. În 2021, societatea ce are ca principal domeniu de activitate „Închirierea și subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate“ a realizat o cifră de afaceri de peste 9,5 milioane de lei și un profit de aproximativ 4,7 milioane de lei, având un număr mediu de doar un angajat.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Greu cu livrarea nenea Sucu, platesti o caruta de bani si dupa aia astepti doua luni pentru livrare si cand in sfarsit ajunge marfa comandata ti se comunica ca nu au transport dispoinibil,

    Rusinicaaaaaaa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.