Ministerul Transporturilor, sancționat pentru numirea a patru membri din C.A.-ul Portului. Decizia instanței nu afectează activitatea companiei

0
356
Portul Constanţa. FOTO Alexandra VASILE

Numirea membrilor din Consiliul de Administrație al Portului Constanța a fost contestată în instanță, iar Tribunalul s-a pronunțat miercuri, 10 martie, în sensul sancționării Ministerului Transporturilor pentru lipsă de transparență.

Mai exact, numirea a patru membri permanenți ai Consiliului de Administrație a fost contestată de către Fondul Proprietatea și Asociația Constanța Port Business Asociation, motivul fiind acela că Adunarea Generală a Acționarilor nu a avut posibilitatea ca în termen de 30 de zile să consulte CV-urile respectivilor.

Conform reprezentanților CN Administrația Porturilor Maritime Constanța SA, CV-urile au fost puse la dispoziție cu 20 de zile înainte de ședința în care au fost numiți, în loc de 30. De precizat că această eroare a fost sesizată și corectată de Ministerul Transporturilor prin decizia nr. 5 din 10 septembrie 2019, care a aplicat procedura de vot cumulativ (unde a votat inclusiv Fondul Proprietatea) pentru numirea membrilor CA. Cu alte cuvinte, prezența și votul celor patru membri ai CA nu a viciat deciziile luate în cadrul CN APMC.

“Instanța a respins cererea Fondului Proprietatea cu privire la incompatibilitatea unor membri CA. Instanța a admis acțiunea Fondului deoarece nu s-a respectat perioada de 30 de zile pentru convocarea AGA și nu a fost dată Fondului lista persoanelor care urmau să fie numite în CA tot cu 30 de zile înainte. Urmează apelul și estimăm că procesul va dura circa un an, iar în luna noiembrie a acestui an se va demara procedura de selecție a noului CA”, au declarat surse din cadrul CN APMC. “Această decizie nu are nici un efect juridic deoarece există o altă hotărâre AGA cu vot cumulativ care este înscrisă la Registrul comerțului și care nu a fost anulată”, au conchis aceleași surse.

Iată hotărârea prin care, la data de 10 septembrie, a fost corectată eroarea:

A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.