Deputatul Rizea: „De ce ne e frică de transparență?“

0
282
Cristina Rizea

Deputatul U.S.R.-P.L.U.S. de Constanța, Cristina Rizea, susține că ministrul Sănătății a dat dovadă de transparență prezentând ce se întâmplă cu fiecare doză de vaccin antiCOVID primită de România. Doar așa se naște încrederea!

„Gestul făcut de Vlad Voiculescu e perfect normal. Ministrul Sănătății a dat dovadă de transparență și a publicat datele reale despre dozele de vaccin administrate în România de la începutul campaniei de vaccinare. Sau, cel puțin, ar trebui să fie un gest normal într-o țară civilizată.

Ce mi se pare cu adevărat ironic este felul în care anumite instituții au sărit în sus, de parcă nu faptul că au fost vaccinate persoane «peste rând» este cel mai grav, ci faptul de a fi «prinși cu fofârlica». Că s-au vaccinat oameni care nu erau prioritari în etapa a doua, asta e, bine că s-au vaccinat. Orice vaccin administrat scade riscul de COVID-19. Dacă pentru vaccinarea lor au fost dați la o parte sau reprogramați oameni care aveau prioritate în etapa a doua, asta e o altă discuție și aici ar trebui să lăsăm organele abilitate să-și dea cu părerea“, a declarat Cristina Rizea.

Parlamentarul promite că Alianța U.S.R.-P.L.U.S. va fi în continuare transparentă, pentru că doar așa se naște încrederea.

„Ideea în sine e despre transparență, pentru că doar așa se naște încrederea. Asta am promis în campania electorală și asta livrăm. Fără compromisuri, fără excepții.

Vlad e un exemplu. Întâmplător, după publicarea datelor de către Ministerul Sănătății, o eroare de sistem a blocat accesul acestuia la platforma data.gov.ro, timp de două zile“, a precizat deputatul de Constanța.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.