Ministrul Educației: Cursurile se vor relua după încheierea stării de urgență

0
663
sursa foto: www.yestermorrow.eu

Ministrul Educației, Monica Anisie a informat, marți, 7 aprilie a.c., faptul că data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcţie de evoluţia pandemiei şi măsurile luate de CNSSU.

„Data exactă privind reluarea cursurilor se va stabili în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, precum și de măsurile comunicate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. În contextul informațiilor deținute până în prezent, scenariul de lucru prevede reluarea cursurilor în învățământul preuniversitar și universitar după încetarea stării de urgență și asigurarea tuturor măsurilor pentru ca elevii, studenții și cadrele didactice să fie în siguranță. În funcție de data la care se vor relua cursurilor, probele scrise ale evaluării naționale și ale examenului de bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru evaluarea națională și examenul de bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al doilea”, a spus Monica Anisie.

Aceasta a mai anunțat că situația școlară se va încheia cu minimum note iar calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, la grădiniță, vor fi decalate și anunțate imediat ce va fi stabilită data reînceperea cursurilor.

Cât despre admiterea la universitate, Anisie a anunțat că examenul se va organiza după susținerea examenului de bacalaureat.

Cursurile în școlile din România au fost supendate în 11 martie a.c..

L.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.