Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat modificări la contractul individual de muncă

0
480
Ministrul Muncii, Raluca Turcan - Foto: Simion Mechno / AGERPRES FOTO

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunţat modificarea modelului cadru al contractului individual de muncă care va aduce obligativitatea angajatorului de al informa pe angajat despre obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat.

Pilonul II de pensii, administrat privat, este obligatoriu şi vine în completarea pensiei de stat. La începutul anului 2021 erau aproximativ 7,6 milioane de români care contribuiau obligatoriu la Pilonul 2, prin intermediul celor şapte fonduri de pensii private Pilon II.

“Am modificat modelul cadru al contractului individual de muncă şi am introdus o nouă obligaţie care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat. Cred că este important să punem accent mai mare pe această componentă de informare şi de conştientizare a angajaţilor că au această opţiune, astfel încât să poată să-şi decidă singuri viitorul, alegând conştient în loc să fie repartizaţi aleatoriu de către sistem“, a transmis Raluca Turcan pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.