Răsturnare de situație în cazul bărbatului din Pitești mort în timpul intervenției polițiștilor

0
774
Un bărbat a murit după ce a fost imobilizat și pus la pământ de polițiști FOTO: captură video ePitesti.ro

Bărbatul din Pitești care a murit în timpul unei intervenții a polițiștilor a murit violent, prin asfixiere mecanică, arată concluziile raportului medico-legal. Este înlăturată astfel prima ipoteză că bărbatul ar fi făcut stop cardio-respirator.

Primele informații erau că bărbatul a murit după ce a fost trântit de polițiști la pământ și imobilizat pentru că, aflat în stare de ebrietate, ar fi refuzat să părăsească terasa unde se afla. Primele concluzii indicau că a intrat în stop cardio respirator de cum a fost pus la pământ și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare.  

Legiștii au răsturnat însă aceste ipoteze. Ei au prezentat duminică concluziile autopsiei care a fost efectuată duminică: “Moartea a fost violentă, survenită unui politraumatism, cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică. Ca mecanism ce a cauzat asfixia a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui. Nu a fost infarct. Politraumatismele s-au produs prin cădere și lovire de un plan dur, dar lovitura la cap nu putea să îl omoare“, se arată în raport. Probele toxicologice au stabilit că avea o alcoolemie de peste 2 la mie, potrivit Digi24.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.