Ministrul Sănătății, apel la părinți să colaboreze cu medicii pentru accelerarea vaccinării copiilor

0
154
Foto- Arhiva

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, face apel la părinți să colaboreze cu medicii de familie pentru accelerarea vaccinării copiilor prin Programul național de vaccinare. Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, împotriva difteriei, tetanosului, poliomielitei și tusei convulsive, fiind vaccinați doar 22% dintre copii.

Există o serie de boli infecțioase pentru care există soluții eficiente de prevenire, spre deosebire de infecția cu SARS-CoV-2, și este important să le utilizăm pentru a asigura sănătatea copiilor noștri”, spune Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii.

Ministerul Sănătății are stocurile necesare pentru asigurarea vaccinării împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului, a difteriei- tetanosului-poliommielitei, Hepatitei B, iar medicii de familie pot recupera la vaccinare copiii care nu s-au vaccinat din cauza pandemiei de COVID -19.


Cele mai multe sincope s-au înregistrat la vaccinarea copiilor de 6 ani cu vaccinul tetraxim, destinat prevenirii îmbolnăvirilor prin difterie, tetanos, poliomielita și tuse convulsivă, realizându-se în proporție de doar 22%. Aceasta vaccinare se poate realiza la vârsta de 5 si 6 ani, astfel încât copii sa fie pregătiți pentru intrarea în colectivitățile școlare, precizează MS.

De asemenea, vaccinarea ROR a fost realizată în proporție de 50%, conform datelor din luna august 2020, în condițiile în care România nu a ieșit încă din epidemia de rujeolă.
Ministerul Sănătății le recomandă părinților să solicite medicului de familie vaccinarea copiilor, cu vaccinurile recomandate, la vârsta potrivită.

A.V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.