DSP cere închiderea restaurantelor în București. Ce alte restricții ar urma

0
346

Autorităţile discută despre mai multe restricţii pentru Bucureşti, după ultimele cifre privind cazurile de COVID-19.

DSP propune mai multe restricţii pentru Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, printre care închiderea barurilor, a restaurantelor şi a cafenelelor, interzicerea desfăşurării de evenimente private cu mai mult de 50 de persoane, anunță Antena 3.

Restaurantele, cinematografele, teatrele și cazinourile din Iași și din 11 comune ale județului se închid timp de o săptămână din cauza înmulțirii numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS CoV-2. Decizia aparține Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Autoritățile ieșene au decis să suspende începând de luni, până pe 12 octombrie, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor din orașul Iași și din comunele Aroneanu, Costești, Mădârjac, Miroslava, Moțca, Plugari, Răchiteni, Rediu, Tomești, Țuțora și Valea Lupului. Restaurantele și cafenelele aflate în pensiunile și hotelurile din localitățile menționate rămân deschise doar pentru clienți.

De asemenea, este vorba şi despre interzicerea organizării şi desfăşurării procesiunilor religioase în spaţiul deschis, dar şi purtarea măştilor în apropierea şcolilor. La Constanţa nu s-a stabilit ceva concret până în acest moment.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.186 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 65 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 446 de persoane internate, dintre care 412 din județul Constanța și 34 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.022 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 316 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 226 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (70), asistenți medicali (87) și personal auxiliar (69)“, anunţă Prefectura Constanţa.

La nivelul județului Constanța au fost incluse 605 paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 125 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 91 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 104 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (107 – 103 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 22 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 1 ocupat). În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 182 de teste RT-PCR.

A.V.

Citeşte şi:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.