Peste 10.000 de lei pentru tratarea unui pacient infectat cu COVID-19

1
2279

Tratarea unui pacient infectat cu noul coronavirus și care nu are o formă ușoară de boală costă chiar și mai mult de 10.000 de lei, până la vindecarea acestuia. Iar costurile vor crește, deoarece vor trebui importate medicamentele necesare, nemaifiind prezente în stocurile din țară.

Până pe 4 octombrie a.c., pe teritoriul României au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19), iar 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați.

La Constanța, 3.186 de cazuri în total, 68 doar în ultimele 24 de ore. Iar în spitale din ce în ce mai puține paturi libere, din totalul de 605 existente. Ieri, 4 octombrie a.c., la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța nu mai putea fi internat niciun pacient, fiind deja suplimentată capacitatea, la Spitalul de Pneumoftiziologie rămăseseră doar nouă paturi libere, în Spitalul Municipal Medgidia erau 104 paturi ocupate din cele 150 existente, la Spitalul Municipal Mangalia mai putea fi primiți patru pacienți, la Spitalul Militar – Sistem Modular deja erau ocupate 22 din cele 54 existente, iar în Secția Exterioară Agigea situația era mai îmbucurătoare: un pat ocupat din cele 74 existente.

O situația îngrijorătoare, chiar și din punct de vedere al bugetelor, deoarece tratarea unui pacient infectat cu noul coronavirus nu are costuri scăzute. Pot fi cheltuiți chiar și mai mult de 10.000 de lei pentru un bolnav care nu prezintă forme ușoare!

De exemplu, pentru un pacient care a fost internat unsprezece zile, s-au cheltuit peste 11.000 de lei: 6.500 de lei pentru spitalizare, 1.000 de lei pentru medicamente, 110 lei pentru hrană, iar cheltuielile pentru materialele sanitare au depășit 2.500 de lei. Analizele de laborator au costat peste 1.300 de lei, la fel și alte investigații. Iar costul total va crește, conform medicului primar Stela Halichidis.

„Testele sunt foarte scumpe. Costă mult, iar prețurile vor crește. Și medicamentele vor fi din ce în ce mai scumpe, mai costisitoare. Pentru că nu le mai găsim în țară, nu mai există pe stocuri. Așa că vom fi nevoiți să le luăm din import, în curând, și iar vor crește costurile. Toate cheltuielile se vor mări și vom ajunge la un cost total foarte mare, din păcate“, ne-a declarat medicul primar dr. Stela Halichidis, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Valentin ISPAS

1 COMENTARIU

  1. Hoților , internați toți pacienții doar ca sa va faceți norma și va plângeți ca cheltuiți cu ei peste 10000 ron, lasati-i acasa și dati familiei 10000 ron sa-i îngrijească pe cei care nu au complicații și-i internați degeaba .Dar de banii pe care-i cheltuie membrii unei familii cu teste inutile doar ca au un caz confirmat in familie,nu va interesează , așa-i !😡😡😡

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.