Ministrul Sănătății: „De la 70% vaccinare putem spune că avem sub control situația”

0
194
Foto Shutterstock
Foto Shutterstock

Ministrul Sănătății solicită Departamentului pentru Situații de Urgență activarea Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene pentru asigurarea tratamentului cu anticorpi monoclonali neutralizanţi pentru bolnavii de COVID – 19.

În data de 14 octombrie a.c. Ministerul Sănătății a finalizat procesul de repartiție a dozelor cu anticorpii monoclonali neutralizanți pentru bolnavii de COVID – 19. Fiolele vor ajunge în 134 de unități sanitare pentru tratarea unui număr de 2.603 pacienți.

Specialiștii spun că de imunizare vom avea parte toți, diferă modalitatea în care vom fi imunizați. Este o soluție mai simplă, accesibilă, pe gratis dacă vreți, adică vaccinarea și o cale mai grea, mai anevoioasă din care nu știm unde vom ajunge, cu multe curbe și care nu știm unde ne va duce, reprezintă trecerea prin boală. ” declară Cseke Attila.

Pandemia asta, ca orice pandemie din istoria omenirii, va trece la un moment dat, cu mai mici sau mai mari probleme pe parcus. (…) De la 70% vaccinare putem spune că avem sub control situația”, mai spune Ministrul Sănătății.

Anticorpii monoclonali primiți din Italia

Tratamentul cu anticorpi monoclonali se administrează în prima parte a bolii, reprezentând o modalitate de a ameliora simptomele bolnavilor de COVID – 19.

Criteriile de administrare ale acestui medicament au fost stabilite tot de către specialiștii comisiei de boli infecțioase a Ministerului Sănătății și sunt cuprinse în Ordinul ministrului interimar al Sănătății de modificare a Anexei la Ordinul ministrului Sănătății nr. 487/2020 pentru aprobarea protocolului de tratament al infecției cu virusul SARS-Cov-2 publicat în Monitorul Oficial nr 978 din 13 octombrie 2021“, notează site-ul oficial al Ministerului Sănătății.

Studiul clinic spune că anticorpii monoclonali sunt eficienți. Momentan doar 2.603 pacienți vor primi acest tratament, în prima parte a bolii, cu forme mai puțin severe. Este un medicament intravenos care se administrează în spital, 50 minute durează administrarea. Timp de o oră este ținut pacientul sub supraveghere și după se poate duce acasă”, a declarat Ministrul Sănătății Cseke Attila.

M.T.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.