Ministrul Sănătății nu vrea să aprobe transferul terenului pentru Spitalul Regional Constanța?!

0
556

Consilierii județeni constănțeni au aprobat în data de 21 aprilie a.c. transmiterea unei solicitări Guvernul României pentru transferul unui teren necesar pentru construirea Spitalului Regional, în Viile Noi. Până acum, ministrul Sănătății nu a aprobat cererea Consiliului Județean Constanța, deși au trecut aproximativ trei luni.

„În luna aprilie a acestui an, am făcut primul pas spre construirea unui spital nou la Constanța. Plenul Consiliului Județean Constanța, reunit în data de 21 aprilie, a aprobat formularea unei solicitări către Ministerul Sănătății, având ca scop transmiterea terenului situat în strada Viilor nr. 1 (Șoseaua din Vii – n.r.) din municipiul Constanța, din domeniul public al Statului Român și administrarea Ministerului Sănătății în domeniul public al Județului Constanța, în vederea depunerii diligențelor pentru edificarea unui nou spital.

Pentru ca voința conducerii Consiliului Județean Constanța și, deopotrivă, a consilierilor județeni, materializată prin adoptarea Hotărârii 104/21.04.2021 să aibă finalitate, în data de 28 aprilie am transmis Ministerului Sănătății adresa nr. 15.437, prin care solicitam efectuarea demersurilor necesare pentru ca proiectul unui spital nou la Constanta să prindă contur. După trei luni de așteptare, ne-am văzut obligați să facem o revenire la această solicitare extrem de importantă la care nici până astăzi nu am primit un răspuns“, a declarat vicepreședintele P.N.L. al C.J.C., Stelian Gima.

Acesta atrage atenția ministrului Ioana Mihăilă că Spitalul Județean Constanța este subdimensionat pentru necesitățile medicale ale județului și că de 52 de ani locuitorii sunt tratați în această unică unitate spitalicească.

Asta deși în județul Constanța există o centrală nucleară, o rafinărie, o bază militară NATO, un aeroport, dar și Portul Constanța.

Vicepreședintele C.J.C. mai speră, totuși, că ministrul Sănătății va răspunde solicitării consilierilor județeni și va include pe lista priorităților sale județul Constanța.

„Vă întreb, doamnă ministru, dragi colegi de coaliție, făcând referire la afirmațiile doamnei Anca Dragu, care a declarat, zilele trecute, că nu sunt bani pentru construirea unui spital regional la Constanța, este normal așa ceva? Este normal să nu manifestați un minimum interes față de o problemă atât de stringentă a județului nostru?

Știți că anul acesta s-au împlinit 52 de ani de când locuitorii județului Constanța sunt tratați în acest unic spital public multidisciplinar, care dispune de circa 780 de paturi? Este știut faptul că Spitalul Județean este subdimensionat față de necesitățile medicale reale ale județului. Mai mult, acesta deservește nu doar județul Constanța, ci și județele limitrofe, iar pe timpul sezonului estival, presiunea este mult mai mare. Constanța are nevoie ca de aer de un spital! Construirea acestuia ar trebui să fie un demers firesc pentru orice guvernare, indiferent de culoarea politică.

Vă reamintesc, doamnă ministru, că în județul Constanța există centrala nucleară, o rafinărie, o bază militară NATO, un aeroport, dar și Portul Constanța, iar nu mai departe de acum două săptămâni, în urma unui eveniment nefericit, am fost nevoiti să transportăm răniții la spitalele din Capitală și străinătate. Tocmai de aceea consider că solicitarea noastră ar trebui să fie tratată cu celeritate, având în vedere poziția geostrategică a județului și potențialele riscuri la care suntem cu toții expuși, noi, cetățenii acestui județ.

Nu vă îngrijiți și nu vă pasă! Nu reușiți sau nu doriți să răspundeți de trei luni la o simplă adresă, care ar putea pune în mișcare lucrurile. Nu reprezentăm o prioritate pentru dumneavoastră? Am, totuși, speranța că veți include pe lista priorităților dumneavoastră județul Constanța și veți da curs demersurilor noastre, pentru realizarea unui proiect atât de important, care ar trebui să fie subliniat pe agenda dumneavoastră“, a mai transmis Stelian Gima ministrului Ioana Mihăilă.

V.I.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.