Minivacanța de 1 decembrie. Ministrul Educaţiei: Luni, 29 noiembrie, zi liberă pentru elevi și profesori

0
1301

Luni, 29 noiembrie, va fi zi liberă pentru elevi, preșcolari și profesori, a dat asigurări ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, înainte de ședința de Guvern în care trebuie să se adopte o Hotărâre în acest sens. Se va face astfel “punte” între weekend și sărbătorile legale de 30 noiembrie – Sfântul Andrei și 1 decembrie – Ziua Națională, iar de minivacanță vor beneficia toți bugetarii.

Întrebat de jurnaliști pe grupul de comunicare al ministerului dacă luni este zi liberă pentru elevi, ministrul a răspuns: “La ora 12.00, în ședința de guvern, sunt convins că vom adopta HG de acordare la nivel național a unei zile libere – luni, 29 noiembrie. Deci, da“.

Ședința de guvern în care acest proiect de HG trebuia adoptat a fost amânată de Guvern de trei ori. Proiectul de hotărâre se află pe ordinea de zi a ședinței de vineri.

Școlile și grădinițele intră astfel într-o minivacanță săptămâna viitoare, de luni până miercuri – 29 noiembrie – 1 decembrie. Elevii se vor întoarce la școală joi, 2 decembrie.

Aceste prevederi se vor aplica pentru bugetari . Zilele libere la nivel național, pentru toți salariații, sunt 30 noiembrie și 1 decembrie.
Alte sărbători legale când elevii nu vor face școală (în afara vacanțelor) în anul școlar 2021-2022:

  • 24 ianuarie (luni)
  • 1 iunie (miercuri)

Când intră elevii în vacanța de Crăciun

Semestrul întâi se va finaliza pe data de 22 decembrie, astfel că 23 decembrie este prima zi a vacanței de iarnă. Vacanța de Crăciun era programată să fie și vacanța intersemestrială, însă după decalarea semestrului al doilea, acest lucru nu mai este valabil.

A. V.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.