Minorii suspectați că ar fi incendiat mașinile de la subsolul blocului din Kilometrul 4-5 au fost identificați

1
12134

Doi minori sunt suspectați că ar fi incendiat mașinile de la subsolul blocului din Kilometrul 4-5. Ei au fost identificați de oamenii legii. Din câte se pare, minorii ar fi vrut să se joace cu materiale inflamabile și acum ar fi de vină pentru nenorocire.

Cei doi ar proveni din medii sociale defavorizate. Se pare că aceștia ar fi vrut să se joace după ce ar fi găsit combustibil în clădire și, când au văzut ce au făcut, au fugit. Momentul a fost surprins pe camerele de supraveghere.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Dobrogea“ a prezentat, la ora 19.00, bilanțul după prima zi de la incendiul din Km 4-5. Incendiul a izbucnit în parcarea subterană a blocului cu regim de înălțime P+5, care avea patru scări, în total 162 de apartamente. Dintre acestea, au fost afectate 150.

Un număr de 35 de apartamente au fost afectate de flacără, prin balcoane și geamuri, deoarece unele aveau balconul deschis cu livingul, altele nu, dar erau pe latura pe care s-a propagat incendiul. 37 de autoturisme au fost distruse de flăcări. Au fost evacuate 250 persoane, adică tot blocul, dintre care 70 de copii. 30 de persoane asistate medical la fata locului, iar opt victime au fost transportate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, cu diferite afecțiuni (intoxicații, arsuri), dar conștiente: șase adulți si doi copii.

Cinci adulți au fost transportați la Spitalul modular militar de pe Stadionul Portul (patru bărbați și o femeie), iar o femeie cu un copil sunt cazați în căminul Direcția Generală de Asistență Socială Constanța. Joi, 16 decembrie a.c., până la ora 18.00, au fost întocmite documente specifice pentru 60 de apartamente și 27 de autoturisme afectate de incendiu. Primăria Constanța a identificat un bloc cu 23 de apartamente disponibile pentru constănțenii care au rămas fără locuințe, dar momentan acesta nu este folosit.

Până la această oră, nu s-a întors nicio familie în apartament să locuiască, ele au venit doar pentru constatarea pagubelor. Echipajele ISU Dobrogea s-au retras la ora 18.04, la fața locului rămânând echipaje ale Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța și ale Poliției Locale.

UPDATE:

A.V.

Citește și:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.