Moș Crăciun face schimb de cadouri!

0
722

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa ne invită să facem schimb de cadouri cu adulţii şi copiii din centrele sale rezidenţiale, fiind prima dată când veți dărui primind în același timp, semn că izolarea ne poate aduce mai aproape ca oricând!

Constănțenii pot citi scrisorile copiilor şi adulţilor din centrele rezidenţiale ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului și le pot îndeplini dorințele, atât cât pot. În schimb, vor primi ornamente cu tematica Sărbătorilor de Iarnă, lucrate manual de către aceștia.

Urmăriți pagina de Facebook a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanţa unde vor fi publicate scrisori cu dorinţele copiilor şi adulţilor din centrele noastre rezidenţiale. Pentru mai multe informații, puteți suna și la numărul de telefon 0241/480.872 (de luni până joi, între orele 8.00 și 16.30, și vineri, între orele 8.00 – 14.00), persoană de contact Oana Manoilă“, transmit reprezentații D.G.A.S.P.C. Constanța.

Prima scrisoare care deschide campania direcției vine din partea lui Vildan, beneficiară a Centrului de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sfântul Luca“ din Negru Vodă. Aici trăiesc și fac terapie 52 de beneficiari, cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani, care suferă de afecțiuni psihice și fizice.

Vildan are 30 de ani, iar anul acesta a venit rândul ei să fie intermediar în relația cu Moș Crăciun și să pună pe hârtie dorințele tuturor. Pentru ea nu a cerut decât să își cunoască mama care a abandonat-o la naștere. În ceea ce îi privește pe colegii ei, Vildan spune că aceștia adoră să facă fotografii, să fie îmbrățișați, să primească multe cadouri, să plece în excursii și să danseze, iar colegelor ei le place să fie mereu aranjate și îmbrăcate frumos. Printre dorințele tuturor se numără un aparat foto sau telefon mobil pentru „selfie-uri magice“, pulovere și geci pentru doamne și domni, treninguri, produse de igienă personală și, spre marea bucurie a fetelor, poșete, rochii viu colorate, vopsea pentru păr, bijuterii și parfumuri.

Cea de-a doua scrisoare pe care D.G.A.S.P.C. a expediat-o în Laponia, la Moș Crăciun, vine de la rezidenții Centrului de Îngrijire și Asistență „Armonia“ din Negru Vodă. Este vorba despre 104 beneficiari, cu vârste cuprinse între 23 și 87 de ani, cu afecțiuni multiple, precum schizofrenie, retard psihic, epilepsie, demențe, tetrapareză spastică, encefalopatie și multe alte boli la fel de grave.

„Moș Crăciun, dacă ești atât de darnic, noi am vrea de la tine hăinuțe și încălțăminte, cum ar fi pantaloni de trening, bluze, șosete, lenjerie de corp, halate de baie, adidași, papuci PVC, materiale ajutătoare pentru activități creative, instrumente muzicale, boxă cu microfon, trusă traforaj. Moșule, noi ne dorim și un foișor din lemn, pentru a ne putea desfășura activitățile, vara, în aer liber. Îți mulțumim că ne-ai citit scrisoarea și până la venirea ta, noi îți vom pregăti o mică surpriză. Cu drag, beneficiarii Centrului de Îngrijire și Asistență «Armonia» Negru-Vodă“.

Beneficiarii serviciului social au dorit să se asigure că Moșul le va aduce lucruri care li se vor potrivi, așa că i-au atașat și un tabel cu mărimile lor: câte 16 beneficiari poartă numerele 37 și 38, 17 poartă 39 și 40, opt beneficiari poartă mărimile 41 și 44, altor zece beneficiari li se potrivește mărimea 42, altor nouă mărimea 43 și trei beneficiari poartă mărimea 44. În ceea ce privește hainele, Moș Crăciun este rugat să aducă mărimea XS, pentru o doamnă minionă, mărimea S pentru trei doamne și un domn, mărimea M pentru nouă doamne și 17 domni, mărimea L pentru șase doamne și șapte domni, mărimea XL pentru trei doamne și șapte domni, mărimea 2XL pentru 15 doamne și 17 domni, mărimea 3XL pentru șapte doamne și opt domni și mărimea 4XL pentru patru doamne și doi domni.

„Beneficiarii celor două servicii sociale cu cazare doresc să mulțumească anticipat Moșului și spiridușilor care îl ajută și abia așteaptă să își deschidă cadourile lăsate sub brad!“, au precizat reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanţa.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.