Moțiunea de cenzură a fost citită în plen: Florin Roman (PNL) a sabotat ședința Parlamentului – a fost evacuat din sală cu forța

0
169
Florin Roman (PNL) a fost evacuat cu forța din sală, după ce a sabotat ședința. SUrsa foto: Realitatea

A început ședința comună a celor două Camere ale Parlamentului pentru citirea moțiunii de cenzură împotriva guvernului Cîțu. Plenul reunit este condus de prșeedintele Senatului, Anca Dragu, și de Florin Roman, delegat de Ludovic Orban, la șefia Camerei Deputaților. Au început și declarațiile în contradictoriu între parlamentarii USR-PLUS și AUR și PSD. Florin Roman a fost acuzat că nu îi acorda Ancăi Dragu dreptul de a vorbi de la microfonul prezidiului. Ulteiror, acesta a fost forțat să plece de la conducerea ședinței, iar Anca Dragu conduce plenul. 

Sursa: Realitatea.net

Camera Deputaților și Senatul s-au reunit joi, în ședința comună, de la ora 16.00, pentru a se lua act de moțiunea de cenzură depusă de USR-PLUS și AUR. 

Sunt prezenți și parlamentarii PSD și PNL, care anterior au anunțat că nu vor participa. PSD și PNL au decis, cu ajutorul UDMR și al Minoritățilro naționale amânarea votului moțiunii de cenzură, după data de 15 septembrie, când Curtea Constituțională va anunța data la care va decide soluționarea sesizării Guvernului pe tema moțiunii.

Ședința a început cu stângul. Liderul deputaților USR-PLUS Ionuț Moșteanu cere adăugarea unui nou punct pe ordinea de zi: stabilirea calendarului moțiunii de cenzură. Florin Roman a refuzat să supună la vot cererea USR-PLUS. În final, Florin Roman a fost efectiv debarcat de mai mulți parlamentari AUR, iar Cristina Prună (USR-PLUS) l-a înlocuit, la conducerea ședinței de plen alături de Anca Dragu, președintele Senatului.

16.47 Bogdan Rodeanu (USR) a citit, în plen, textul moțiunii de cenzură. 

16.45 – Anca Dragu a anunțat citirea textului moțiunii de cenzură cu titlul “Demiterea Guvernului Cîţu, singura şansă a României de a trăi! Florin Cîţu trebuie să plece!”. Moțiunea a fost înregistrată în 3 septembrie la cabinetele preşedinţilor celor două Camere de parlamentarii USR-PLUS-AUR. 

16.45 – Dumitru-Viorel Focșa (AUR): Ministrul Energiei vine și spune de doi ani că trebuie investiții la Mintia. unde e rolul său? Guvernăm doar ca să vindem?!

Radu Popa : De doi ani jumătate e ministru (Virgi lPopescu- n.red.). A omorât un proiect. Nu dați vina pe PSD. Aveți puterea si anu ati făcut nimic. Aveti un zacamant la Buzau din care puteati face o centrala. Prețul… Orice alta discutie e vorba in vant. 

16.25 – George Simion a solicitat, de la tribună, audierea în Parlament a șefului ANRE pentu facturi, marți, în fața plenului reunit

Varujan Pambuccian, liderul Grupului Minorităților naționale: „De data aceasta, vom vota, de obicei nu ne băgam în comsiile de anchetă, vom vota, vom participa la ea”.

Anca Dragu a declarat deschisă ședința, la ora 16.15.

16.10 – Florin Roman, debarcat de la conducerea ședinței – Scene halucinante. Florin Roman a fost evacuat de la conducerea ședinței. George Simion, deputat AUR, i-a luat scaunul de la prezidiul Parlamentului. 

AUR, amenințări la adresa lui Florin Roman după ce s-a opus părăsirii conducerii ședinței de plen: „Nu ți-e rușine, băi, mafiotule!”. Mai mulți parlamentari l-au înconjurat pe Florin Roman și îi cer să plece de la pupitrul ședinței. Chestorii i-au luat scaunul vicepreședintelui Camerei.

Florin Roman a plecat, în locul său venind Cristina Prună, vicepreședinte USR PLUS în Biroul Permanent al Camerei Deputaților.

16.05 – Florin Roman a supus la vot ședința ordinea de zi, în ciuda protestelor USR-PLUS și AUR. PSD; prin deputatul Alfred Simonis, transmite că nu poate fi modificată ordinea de zi înainte de a fi stabilită.

Propunerea USR PLUS nu a trecut, cu 117 voturi pentru și 217 voturi împotrivă. Propunerea de accelerare a moțiunii de cenzură a picat, în timp ce parlamentarii PSD au votat alături de cei din PNL împotrivă. 

Cu majoritate de voturi, a fost aprobat programul de lucru, a anunțat Florin Roman și a chemat la citirea textului moțiunii. Ulterior, Roman a declarat că, dacă nu se citește textul moțiunii se declară suspendată ședința.

16.05 – Florin Roman refuză să supună la vot cererea USR-PLUS, în pline huiduieli. Moșteanu îi cere lu iFlorin Roman să-i permită Ancăi Dragu să conducă ședința.

16.02 – Ionuț Moșteanu, liderul grupului USR-PLUS, cere o nouă ordine de zi pentru stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

16.00 – Scene fără precedent, Florin Roman, vicepreședintele Camerei, căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile, conduce, ca președinte de ședință, și refuză să îi dea cuvântul Ancăi Dragu, președintele Senatului. Florin Roman susține că este rândul său să conducă ședința, și nu rândul Ancăi Dragu. Imediat au început vociferările din sala plenului. 

„Domnul Florin Roman a confiscat pur și simplu microfonul și nu o lasă, pur și simplu, pe doamna președinte al Senatului, Anca Dragu, să vorbească. Îl rog pe dl Roman să părăsească plenul și să o lase pe dn Dragu să conducă ședința”, a declarat Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR-PLUS.

D.A.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.