Moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Sănătății a fost respinsă

0
53

Moţiunea simplă iniţiată de Partidul Social Democrat împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, prin care se cerea demisia acestuia a fost respinsă, miercuri, 17 februarie a.c., de către deputații prezenți.

Astfel, s-au înregistrat 140 de voturi ”pentru”, 161 de voturi ”împotrivă” și 1 abținere.

Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă ar fi fost adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis.

Moţiunea simplă intitulată “Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid! Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor”, semnată de 109 social-democraţi, a fost dezbătută de deputaţi în şedinţa de luni, 15 februarie a.c..

Ministrul Vlad Voiculescu a declarat, la dezbaterile de luni, că autorul “direct″ al ″⁣dezastrului” din ultimii 30 de ani din sistemul de sănătate din România este PSD.

“Vorbesc despre asumare oamenii partidului care, de la Revoluţie încoace, a avut 12 miniştri ai Sănătăţii. Vorbesc despre asumare colegii de partid ai ultimilor trei miniştri ai Sănătăţii – toţi anchetaţi de DNA. Am găsit sistemul de sănătate din România mult mai rău decât l-am lăsat. V-aţi bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016 şi era un început de reformă reală”, a afirmat ministrul Sănătății.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.