Ofițer al Penitenciarului Tulcea, reținut pentru luare de mită: a primit mii de euro pentru a asigura ”un trai decent” unor condamnați

2
2517
Penitenciarul de maximă siguranță Tulcea. FOTO Cătălin SCHIPOR

Procurorii DNA Constanța au reținut pentru 24 de ore, începând cu data de 16 februarie 2021, pe inculpatul CĂTĂNOIU CIPRIAN IRINEL, ofițer în cadrul Penitenciarului Tulcea, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro și 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu.
Concret, pentru banii primiți, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecția și condiții favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori și pentru alte două persoane, toți deținuți în Penitenciarul Tulcea.
La data de 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menționat mai sus, și suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.
Inculpatului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 17 februarie 2021 inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel va fi prezentat Tribunalului Constanța cu propunere de luare a măsurii arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

D.A.

2 COMENTARII

  1. Peștele de la cap se impute”””” capul “” “nu cade că e numit și protejat politic și mai este și foarte apropiat mijlocului (Ionele și Catanoiu) Coada peștelui face sistemul să funcționeze. O să mai auzim…. Poate” “mijlocul” “” O să ciripeasca == cade “” capul “” și mulți alții…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.