Motivul invocat de organizatori după ce i-au tăiat microfonul lui ÎPS Teodosie de Ziua Marinei

1
2468

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut parte de un eveniment neprevăzut în timpul ceremoniilor dedicate Zilei Marinei, în Portul Constanța. La un moment dat, acestuia i-a fost oprit microfonul de către organizatori, chiar în timp ce ținea slujba. ÎPS Teodosie a spus după incident că cei care i-au făcut asta vor răspunde în fața lui Dumnezeu.

Conform desfășurătorului evenimentului organizat în Portul Constanța, în intervalul orar 10:03 –10:20 era programată oficierea serviciului religios. Mai apoi, în intervalul 10:20-10:27, urma să ia cuvântul șeful Statului Major al Forțelor Navale, Mihai Panait. Însă organizatorii au tăiat microfonul Arhiepiscopului Tomisului, chiar în timp ce slujea și i-au dat cuvântul șefului SMFN.

„Domnule Președinte,

Onorată instanță

„Urmează oficierea serviciului religios de către Înalt Prea Sfinția Sa doctor Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, însoțit de un sobor de preoți militari”, se arată în desfășurător.

Președintele Klaus Iohannis a întârziat

Totodată, în desfășurător se arată că la ora 09:55 era programată întâmpinarea președintelui României, Klaus Iohannis. Aceasta a fost decalată, însă, cu câteva minute, în jur de ora 10:02.

Arhiepiscopia Tomisului a așteptat explicații din partea organizatorilor.

„Arhiepiscopia Tomisului consideră că este un gest fără precedent și așteaptă de la organizatori un punct de vedere oficial asupra celor întâmplate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu.

Explicațiile au venit, luni seară, 15 august, a.c., la câteva ore de la incident, din partea organizatorilor, în speță, Statul Major al Forțelor Navale. Aceștia au transmis că totul s-a întâmplat din cauza unei defecțiuni tehnice.

Iată răspunsul integral:

„Statul Major al Forțelor Navale, în calitate de instituție organizatoare a ceremoniei de luni, 15 august, din Portul militar Constanța, regretă situația creată pe timpul oficierii serviciului religios.

Întreruperea amplificării sunetului pe timpul acestui moment a fost cauzată de o defecțiune tehnică a circuitului audio. Din nefericire, această avarie nu a putut fi sesizată și comunicată în timp util prezentatorilor ceremoniei. Aceștia nu aveau legătură vizuală cu locul de oficiere, interpretând întreruperea sunetului drept încheierea serviciului religios și au introdus următorul moment din ceremonial.

Conducerea Statului Major al Forțelor Navale va transmite, în cel mai scurt timp, către Arhiepiscopia Tomisului o informare oficială cu privire la cele întâmplate și exprimă încă o dată regrete pentru eroarea de comunicare survenită între personalul tehnic care a asigurat desfășurarea ceremoniei”.

Petruț IACOB

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.