Muftiatul face demersuri pentru obținerea dreptului de proprietate asupra terenului geamiei din Techirghiol: “Este donat de enoriași în urmă cu 80 de ani”

0
395
foto: Facebook

Muftiatul Cultului Musulman din România a solicitat drept de proprietate pe terenul aferent geamiei din Techirghiol, imobil obținut prin donație de la locuitori în urmă cu circa 80 de ani.

La Judecătoria Constanța a fost înregistrată, vineri, 27 august, o cauză civilă având ca obiect ”uzucapiunea” (dobândirea dreptului de proprietate după o anumită perioadă de folosință în bune condiții– n.r.). Potrivit reprezentanților Muftiatului, este vorba despre un teren de aproximativ 2.500 de metri pătrați plus încă 120 de metri de teren aflat sub construcție. ”Este vorba despre o posesie de lungă durată a acestor terenuri donate de enoriașii noștri în urmă cu mai bine de 80 de ani, dar pentru care, la momentul respectiv, nu s-au făcut acte. Nu este singurul caz de acest fel, mai avem la Cernavodă și Hârșova, unde sunt construcții mult mai vechi intrate în categoria monumente istorice. Geamia de la Cernavodă a fost construită în anii 1700. Apoi am mai avut o uzucapiune la Mangalia, unde geamia a fost construită în anul 1500, este cea mai veche din țară”, ne-au declarat reprezentanții Muftiatului.

Tot ei ne-au precizat că se fac aceste demersuri pentru a nu fi probleme pe viitor.

Pentru orice lucrare este nevoie de autorizație, iar ca să ți se elibereze ai nevoie de acte de proprietate. Pentru asta am făcut aceste acțiuni, astfel încât cei care vor veni în urma noastră să nu se confrunte cu probleme de acest gen. La Techirghiol, de exemplu, vrem să tragem gaze pentru căldură. Fără acte de proprietate și intabulare, nu putem face nimic”, ne-au mai precizat reprezentanții Muftiatului Cultului Musulman din România.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.