O firmă care a împodobit iarna trecută Constanţa îşi extinde afacerile imobiliare şi în sudul litoralului

0
582

Sudul litoralului românesc se dezvoltă de la an la an, pachetele turistice devenind tot mai atractive pentru turiști.  Astfel că investitorii își extind proiectele în stațiunile din această zonă, de la hoteluri, vile turistice, la blocuri cu până la 21 de etaje.

Un astfel de obiectiv de investiții se va materializa în stațiunea Olimp. Inițial societatea Petrescu Properties Invest SRL a depus la instituția abilitată de mediu documentația necesară în vederea edificării unui imobil de 21 de etaje, apoi proiectul a fost preluat de către societatea MCF Construct 2000 SRL.

Astfel încât, urmare a solicitării de emitere a acordului de mediu adresate de  MCF Construct 2000 SRL, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța decide, ca urmare a consultărilor desfăşurate în cadrul şedinţei Comisiei de Analiză Tehnică din data de 18.08.2021, că proiectul:     „Construire imobil 2S+P+21 Etaje+ Terasă circulabilă cu destinația de apartamente de vacanță, servicii comerciale și de recreere, piscină”, propus a fi amplasat în stațiunea Olimp, nr. 10F+10D+10E, municipiul Mangalia, județul Costanța, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Pe amplasament se propune realizarea unui imobil de locuințe colective 2S+P+21E+Terasă Circulabila cu destinația de apartamente de vacanță, servicii comerciale și de recreere, piscină.

La nivelul parterului se regăsesc spații comerciale, săli conferință, săli de recreere, restauramt, piscină, patru accese în clădire pentru locuințele de vacanță, tot la nivelul parterului se găsește accesul auto spre subsolul cu destinația parcare, zona amenajată pentru colectarea deșeurilor menajere și zona special amenajată “loc de joacă pentru copii”.

Accesul la subsol se face pietonal pe latura de est dar și din clădire, și auto pe latura de est din stradă existența și anume str. Amfiteatru, prin intermediul unei rampe auto.

Suprafaţa construită propusă este de 1,681.05mp, iar suprafaţa desfăşurată totală propusă este de 20,000.01mp.  Folosirea actuală a terenurilor este cea de teren liber de construcțiiDestinația terenului stabilită prin documentațiile de urbanism este cea de locuințe cu caracter sezonier sau permanent, dotări turistice și complementare.

Bloc şi la Constanţa

Precizăm că această societatea își dezvoltă afaceri în domeniul imobiliar și în municipiul Constanța. Încă din anul 2018 această firmă și-a arătat intenția de a construi un bloc de nu mai puțin de 15 etaje în orașul de la malul Măarii Negre, obținând chiar, la data de 7 decembrie un Certificat de Urbanism în acest sens: „Construire imobil locuinţe colective cu spaţii comerciale la parter 5 subsoluri +P+15 etaje+ terasă circulabilă“. Adresa exactă a viitoare investiţii imobiliare nu este precizată, aceasta fiind trecută în certificatul  de urbanism astfel: strada Nespecificată nr. VN576/1”. Asupra acestui proiect s-a revenit în anul 2021, în luna mai, când actuala administrație a emis un alt act de urbanism în care se specifică exact unde va fi situat acest amplasament și că va avea trei subsoluri, și nu cinci cum era descris în proiectul inițial. Imobilul urmează să fie amplasat pe aleea Lamia nr. 14, și va avea o desfășurare pe 3S + P + 12E + 15Er + Terasă circulabilă.

De precizat că această societate a contribuit, alături de alţi dezvoltatori imobiliari criticaţi la un moment dat de actuala administraţie locală, la împodobirea oraşului iarna trecută.

Societatea MCF Construct 2000 SRL a fost înființată la data de 16 mai 2006, având sediul pe Intrarea Mr. Șofran, numărul 1 din municipiul Constanța. Unic administrator și asociat este Panait Cristian Gabriel. Cifra de afaceri raportată în anul 2020 a fost de 4.445.288 de lei, profit net de 97.856 de lei și datorii de 24.334.783 de lei.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.