VIDEO&FOTO. Pasajul pietonal din zona Tomis Mall, unde este cinstită memoria lui Virgil Coman, a devenit ghenă

0
1219

După ce a fost reabilitat, igienizat și transformat complet, în anul 2017, pasajul pietonal de pe strada Ștefan cel Mare, zona Tomis Mall, este din nou neîngrijit și murdar. Deși administraţia locală a fost sesizată, în mai multe rânduri, să ia minime măsuri de igienă în cazul pasajului, acesta rămâne neschimbat!

Ziarul Focus Press a adus în atenția aleșilor locali, în mai multe rânduri faptul că acest pasaj, reabilitat în urmă cu trei ani și transformat complet, că devine focar de infecţie. Gunoaiele şi un miros greu de respirat – aceste elemente descriu perfect stadiul în care se află pasajul în acest moment.

Bineînțeles, întregul tronson pietonal Ștefan cel Mare arată sinistru și murdar, doar că pe acea porțiune din arteră se lucrează intens la lucrările aferente proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”.

Revenind, precizăm că pasajul pietonal din zona Tomis Mall a fost reabilitat în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Constanța. Asociația Wild Art a demarat transformarea pasajului într-o galerie de artă. Conform CJC, pentru proiectul “Galeria din pasaj-Virgil Coman” a fost alocată suma totală de 115.136 lei din care contribuția Autorității Finanțatoare a fost de 101.636 lei și contribuția proprie de 13.500 lei. În pasajul respectiv a fost inaugurată o galerie de artă inedită, dedicată regretatului Virgil Coman, fost șef al Serviciului Județean Constanța al Arhivelor Naționale, decedat în anul 2016.

Să sperăm că municipalitatea se va ocupa și de acest pasaj aflat în centrul orașului, într-o zonă destul de tranzitată și aglomerată, sau poate va fi igienizat și reabilitat de asociații de tineri, precum pasajul din zona Gării Constanța, unde ulterior primăria a susţinut o conferinţă de presă, întocmai ca în parcul de fitness realizat cu fondurile unei firme private.

Loredana MIHAI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.