Oficial. Elaborarea Planului Urbanistic General al municipiului Constanța se află în etapa studiilor de fundamentare

0
406

Actuala administrația se gândește „serios” la elaborarea unui Plan Urbanistic General în municipiul Constanța, pentru a nu se mai construi haotic, dar până la materializarea acestuia, se va lucra tot în baza Planurilor Urbanistice Zonale.

Despre realizarea acestui PUG, de care orașul are mare nevoie, a vorbit în cadrul unui interviu acordat ziarului Focus Press, consilierul local municipal din partea grupului USR, Cătălin Iacob. Acesta a precizat faptul că firma care realizează PUG-ul urmează să prezinte situaţia urbanistică a Constanţei, apoi va veni cu propuneri, vor exista consultări şi în final va fi adoptat. În prezent, în municipiul Constanţa este în vigoare un PUG din 1999, actualizat periodic prin planuri zonale propuse de investitori.

Doar că alesul local a dat asigurări că până la concretizarea PUG-ului, consilierii locali USR se vor ocupe cu vehemență construcțiilor haotice, blocurilor între case sau alte proiecte imobiliare de acest gen, ce continuă, de altfel, să răsară în municipiul Constanța și stațiunea Mamaia. Tot acesta a declarat că Planul Urbanistic General al orașului Constanța va fi gata abia peste 4 sau 5 ani.

Primăria municipiului Constanța a răspuns solicitării Focus Press referitoare la stadiul în care se află în acest moment elaborarea acestui PUG al Constanței, iar municipalitatea comunică următoarele:

„Contractul de prestări servicii nr. 149682 din 01.10.2020 pentru Elaborare Actualizare Plan Urbanistic General al Municipiului Constanta” este în Etapa 1: Studii de fundamentare, analiză diagnostic și Concept General de Dezvoltare Urbană, Elaborarea studiilor de fundamentare, care durează maxim 6 luni de la nota de comandă a beneficiarului; Studii de fundamentare, analiză diagnostic si Concept General de Dezvoltare Urbană, Elaborarea studiilor de fundamentare, care durează maxim 6 luni de la nota de comandă a beneficiarului, cum am menționat mai sus; Conform Art.5.1. din contract, Plata se va face la finalul fiecărei etape pe baza proceselor verbale de recepție a calităţii şi a facturilor emise de către prestator, după cum urmează: Etapa I (conţine 5 faze şi durează maxim 26 luni): Studii de fundamentare, analiză diagnostic si Concept General de Dezvoltare Urbană: 20% din valoarea contractului”.

Loredana MIHAI

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.