Ce ironie! De la firme “hulite” pentru construcţii şi contracte în trecut, la sprijin pentru comunitate: cu ei se luminează oraşul de sărbători

1
2606
Primele luminițe de sărbători. FOTO Valentin ISPAS

Primăria Constanţa nu alocă, anul acesta, nici un leu pentru iluminatul festiv aferent sărbătorilor de iarnă. În schimb, administraţia locală a făcut apel către agenţii economici, să ajute în acest sens. Miercuri, 2 decembrie, primăria a anunţat lista agenţilor economici care vor împodobi oraşul cu ghirlande.

„Într-un an în care sărbătorile sunt umbrite de pandemie, într-un an în care ne dăm seama că prioritățile Primăriei ar fi trebuit să fie altele, refuz să cheltuim, în continuare, sume importante de bani pentru luminițele de sărbători. Spitalul de Boli Infecțioase, școlile și liceele, terenurile de sport și parcurile ar fi arătat altfel dacă bugetul acestei instituții ar fi avut alte priorități! Este un an în care decesele umbresc viața cotidiană și ne arată câte lipsuri avem. Nu sunt paturi în spitale, nu sunt măști si mănuși suficiente, ne lipsește personalul medical, așadar nu cred că putem vorbi de cheltuirea a peste 1 milion de euro pentru decorațiunile de sărbători.În Spitalul de Boli Infecțioase, în anul 2018 s-au investit 860.440 de lei, iar în anul 2019 s-au investit 54.334 de lei. Pentru închirierea iluminatului festiv, în anul 2018 s-a cheltuit suma de 5. 117.060,95 lei + T.V.A., iar în anul 2019, suma de 6.407.357,51 lei + T.V.A.Avem de renovat școlile și liceele, avem de civilizat piețele, avem de recuperat mult pentru viața sănătoasă a acestui oraș. Am cerut ajutorul operatorilor economici mari și a dezvoltatorilor imobiliari. Toți fac afaceri aici și ar putea întinde o mână de ajutor, Crăciunului!La anul aș vrea să le producem noi! Sunt licee tehnice și firme constănțene ce pot realiza decorațiunile, iar banii sa rămână în Constanța. Vreau să întelegeți că această decizie este pentru dumneavoastră! Mai puține beculete, mai mult respect pentru adevăratele priorități!“, a transmis Vergil Chiţac pe Facebook.

În privinţa agenţilor economici care au decis să sprijine municipalitate cu luminiţele de sărbători, amintim că acestea sunt: SOLID HOUSE, CORA, MCF CONSTRUCT 2000 S.R.L, SC METCHIM TRADE S.R.L., CHIMPEX S.A.,AMEROPA GRAINS S.A., RAJA, S.C. LUXTEN LIGHTING COMPANY S.A.

Ironic, mai multe dintre aceste societăţi au probleme cu administraţia locală – procese prin care li se cere demolarea unor imobile sau au fost criticate în trecut, „la pachet” cu fostul primar Decebal Făgădău pentru intenţiile de a ridica blocuri P+15.

MCF Construct 2000 SRL, spre exemplu, care este controlată de Cristian-Gabriel Panait, vrea să edifice un imobil P+15, în zona cluburilor din Mamaia. Pe de altă parte, Luxten Lighting a fost, în trecut, “abonată” la contractele cu primăria pentru iluminat. Solid House a “bifat”, la rândul ei, un conflict cu Asociaţia “Constanţa Altfel”.

A.C.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.