Mulți părinţi vor sta acasă cu copiii, din cauza cursurilor on-line, și vor primi 75% din salariu

0
545

Premierul Ludovic Orban a declarat, ieri, că Guvernul se așteaptă ca un număr mare de părinți să rămână acasă alături de copii, din cauza cursurilor on-line. Aceștia vor avea dreptul la 75% din salariu.

La începutul ședinței de Guvern de ieri, prim-ministrul Orban a precizat că situația școlilor va fi una dinamică și sigur mulți părinți vor rămâne cu copiii acasă, când aceștia nu vor putea să meargă la școală și vor participa doar la cursuri on-line.

Din acest motiv, el i-a solicitat ministrului Muncii să ia toate măsurile care se impun, pentru ca plata acestora cu 75% din salariu să se desfășoare fără probleme.

„Doamnă ministru Alexandru, să fim pregătiţi cu procedurile, pentru că este clar că o să avem foarte multe situaţii în care sunt părinţi care au dreptul legal, conform ordonanţei de urgenţă, ca, dacă există o situaţie în care copilul stă acasă, participă la o formă de învăţământ on-line de acasă, noi asigurăm plata pentru un părinte a 75% din salariu şi aici să avem toate procedurile bine puse la punct”, a spus Ludovic Orban.


Ministrul Muncii a precizat că toate procedurile sunt puse la punct. „Am gestionat acest proces și pe finalul anului școlar trecut. Avem deja o practică în acest sens şi ne pregătim pentru situaţiile care ar putea apărea. Nu ni le dorim, dar ne pregătim“, a spus Violeta Alexandru.

V.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.