Muncitorul căzut, miercuri, de la etajul 3 al unui bloc din Mamaia Sat, a decedat. ITM a deschis o anchetă

0
4020
ITM Constanta

Muncitorul căzut, miercuri, 14 octombrie, de la înălțime, pe un șantier din Mamaia Sat, a murit. Decesul a fost declarat la ora 17:00, în aceeași zi. Din păcate vorbim despre un tânăr de 32 de ani, din localitatea Sibioara.

Autoritățile au fost sesizate, miercuri, în jurul orei 14:30, precum că un muncitor a căzut de la etajul al treilea al unui bloc în construcție, situat în zona Mamaia Sat, pe strada M14. La fața locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, care au preluat muncitorul respectiv. Acesta era conștient și cooperant, în momentul preluării de către medici. A fost transportat la Spitalul Județean, unde, din păcate, a murit câteva ore mai târziu.

Între timp au fost sesizați Reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), care au deschis o anchetă privind cauzele producerii accidentului de muncă. În paralel, Poliția a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Este vorba despre un bărbat de 32 de ani, angajat ca muncitor necalificat. A căzut de la etajul 3 al unui imobil, de pe schelă. Inspectorii ITM urmează a face cercetări privind acest accident nefericit, dacă s-a făcut instructajul privind securitatea în muncă, dacă a fost instruit corespunzător privind activitatea pe care o desfășura, dacă a primit echipamentele de protecție specifice. Se vor audia inclusiv martorii, colegii și administratorul firmei”, a declarat, pentru ”Focus Press”, Eugen Bola, inspectorul-șef al ITM Constanța.

Potrivit unor surse din zonă, muncitorul se numea Cătălin Bălan, din Sibioara, iar firma la care era angajat se numește SC Ideal Max Construct SRL, din Năvodari.

Daniel ALBU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.